x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

I can't open any blueprints.

Branch: Binary

Build version: 4.4.3-2296771+++depot+UE4-Releases+4.4

Detailed description of the issue: I cannot open any blueprints or change any settings. I had to remove my map from my assets to even load my project!

Screenshots/Link to video: alt text

Repro Steps

Action 1 Open Project Action 2 Open any blueprint Action 3 Error

This happens 100% of the time no matter how many assets I remove.

DXDIAG

LOG Pastebin: http://pastebin.com/pMnzPq7a Dump: http://uppit.com/yk5xz43pgse9/Dump-1335952016.dmp

[3]: http://up.ht/1qd5ReM

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Sep 21 '14 at 04:32 AM in Bug Reports

avatar image

Proxywars
21 3 9 11

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 22 '14 at 01:39 PM

Hey Proxywars-

Thanks for the report, does this happen when you trying to create a blueprint as well? What about a blueprint included with one of the project templates (such as MyCharacter in the third person template)?

avatar image Proxywars Sep 22 '14 at 02:54 PM

When I create a blueprint it will open with ease. There are some files that are fine such as the skeleton file but all of the important assets crash upon loading. The project template files are fine as well.

avatar image jaragoondoo Sep 22 '14 at 03:03 PM

I had a similar issue before, it was due to my blueprints somehow "forgetting" what their parent class is.

I was able to fix the issue by copying my Build, Config, Content and Source files into an "Empty Code Project," rebuilding the project in VS2013, and then loading the Unreal Editor.

It's weird, though, because my above "fix" doesn't always fix the problem for me. I sometimes have to do it several times (slightly differently) before it will work.

avatar image Proxywars Sep 22 '14 at 03:14 PM

It doesn't work for me. I can load up the project but not the files.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 22 '14 at 03:04 PM

Are you able to open a blueprint if it is parented to one of the blueprints that is causing the crash?

avatar image Proxywars Sep 22 '14 at 03:13 PM

I'm unsure, I am unable to right click on the affected files without crashing.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 22 '14 at 03:23 PM

Are you working in a code based project? If so did the name of the class that the crashing blueprint is parented to change?

avatar image Proxywars Sep 22 '14 at 11:04 PM

I am working on a blueprint based project.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 23 '14 at 06:22 PM

Hey Proxywars-

Are you able to open the blueprints if you move them to a new project? I would suggest trying to move one blueprint at a time to see if you can identify which one (or ones) is the cause.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 23 '14 at 08:39 PM

Hey Proxywars-

I'd like you to try something for me. Go into the Content -> Animation folder for your project and remove the FPP_Fire_Montage.uasset, you can just cut/paste it to your desktop for the time being. Are you able to open your blueprints with this file removed?

avatar image Proxywars Sep 24 '14 at 01:57 AM

I don't have that file. Also, moving the assets to a new project doesn't work.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 24 '14 at 01:30 PM

Could you remove all of your blueprints from the current project (just move the blueprints folder to your desktop). Then bring back each blueprint one at a time and try to open each one after bringing it back in as well as each previous blueprint. This should give us an idea of how many are affected and which ones are causing the problem.

avatar image Proxywars Sep 24 '14 at 01:54 PM

Alright, I will try that soon.

avatar image Proxywars Sep 25 '14 at 02:37 AM

ASP_Character is the only asset failing to open without crashing.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 25 '14 at 12:33 PM

Just to make sure I understand correctly are you saying that ASP_Character is the only asset to cause the crash or are yous saying it is the only one that will not crash?

If it is crashing, what happens if you remove it from the project and then try to open a blueprint? Could you create a new project with a fresh copy of ASP_Character and then move the second copy into your project folder?

avatar image Proxywars Sep 25 '14 at 01:59 PM

ASP_Character is causing the crash. I can however I will not be able to open ASP_Character which I desperately need.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 25 '14 at 06:10 PM

Were you able to migrate in a new copy of ASP_Character from a different project?

avatar image Proxywars Sep 26 '14 at 12:36 AM

I brought in a copy of ASP_Character from the original project and it didnt load still.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Sep 29 '14 at 04:25 PM

What process did you use to retrieve the copy of ASP_Character? Did you copy the file from the project folder or did you migrate it into your project from within the editor? Are you able to open ASP_Character in the original project before moving it to your project? Also, did you change anything about ASP_Character or it's references after moving it to your project (add any nodes to cast to and/or from ASP_Character or reference it in another blueprint)?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Proxywars,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you.

more ▼

answered Oct 03 '14 at 05:38 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question