x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Landscape material turns default gray despite shared assets

So, I made a huge landscape material a while back whit 4x4 texture atlases and 5 maps for each material layer within it. It always worked great but now that the shared assets feature have been released as of 4.6 I figured I might as well dismantle my atlases and rid myself of some instructions by just using shared assets instead. However, as soon I try this, landscape components turn default gray checker material like it used to when too many texture samples were used.

Any idea what I might be doing wrong? All textures are set to Shared: Wrap

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Dec 05 '14 at 10:56 PM in Rendering

avatar image

Sitrec
313 21 23 23

avatar image Sitrec Dec 07 '14 at 08:59 PM

For some reason, when I unplug roughness the problem goes away. I can't use material layers with roughness anymore. Any ideas?

avatar image Adam Davis STAFF Dec 09 '14 at 06:36 PM

Can you show me a screenshot of your material? Additionally, does this occur in a clean project with no additional content?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi, I managed to solve it, one of my texture samples was set to the wrong sampler type and I didn't get an error about it, which is weird.

more ▼

answered Dec 10 '14 at 08:31 PM

avatar image

Sitrec
313 21 23 23

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question