x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Conversion from 4.4 to 4.6 breaks montages

Hi, I got a strange bug when I converted my project from 4.4 to 4.6, first off none of my montages were converted correctly, all the montage sections that I had set up weren't in the correct positions, and it appeared that the end time of each animation that I had set in the montage had been reset to 1.0. ok so that's bug 1, bug 2, when you type in a value into either end time or play rate in the montage editor after you click on a segment, the next segment you click on will put the same value as the value you just entered into the same field? I'm pretty sure that's a bug, you could maybe pass it off as an autocomplete feature lol. and finally third but not least, even after readjusting all my anim montages back to how they should play, it works fine in new editor window, but when I launch standalone game all the animations are screwed up again. not only that but it also undoes all my hard work tweaking the anim montages and messes them up again permenantley. this is kinda disappointing I know you made some changes to the montage system In 4.6 and while I appreciate your improvements I have to say that 4.4 was working a lot better in regards montages, the main reason I switched to 4.6 was for the gui system. is there any way around these problems? maybe something in an ini file that I need to change?

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Dec 08 '14 at 03:56 PM in Bug Reports

avatar image

L04D3D
6 3 7 6

avatar image Steve Hardister ♦♦ STAFF Dec 08 '14 at 10:28 PM

Hi L04D3D,

Can you provide one animation from the 4.4 project for me to test here? I am not able to reproduce this problem with the Epic default hero and corresponding animations when I've convert them from 4.4 to 4.6 so far.

Thanks

avatar image L04D3D Dec 09 '14 at 11:02 AM

you want me to upload a uasset file? cause when I click on attach here it says the file type is invalid

avatar image L04D3D Dec 09 '14 at 02:47 PM

i just tested converting from 4.4 to 4.5 and everything converted properly, however when I converted to 4.6 from 4.5 the exact same issue cropped up, it seems 4.6 doesn't like when animation segments in anim montages have an end time value other than 1.0, as I said I'd be happy to provide you with an animation are you looking for the fbx file or the uasset? cause when I try to attach the uasset it says the file type is invalid, and I can't upload the fbx cause its 5.41 mbs.

avatar image Steve Hardister ♦♦ STAFF Dec 09 '14 at 06:53 PM

I'd prefer to receive both but if that's not possible, the fbx over the uasset. You can use a third party solution like Google drive or drop box and just post the link here.

avatar image King Mango Dec 09 '14 at 07:05 PM

Try adding .fbx to the file you want to upload. eg MyAnimation.uasset.fbx. Most upload filters don't examine the contents they only spot the filetype. Works on many other sites but I haven't tried it here yet so I can't guarantee. :cheers:

avatar image Steve Hardister ♦♦ STAFF Dec 09 '14 at 10:20 PM

Placing these in a Zip file should work.

Thanks

avatar image L04D3D Dec 10 '14 at 10:40 AM

ok zipped em here you go, combo1 is the montage I'm having a problem with the othe combo files are what make up the montage included an fbx file aswell.

avatar image L04D3D Dec 10 '14 at 10:59 AM

for some reason it won't let me upload the fbx even though its zipped, keeps saying no such upload. i'll check out dropbox later on, if those uasset files aren't good enough

avatar image Steve Hardister ♦♦ STAFF Dec 11 '14 at 10:06 PM

I received and the animations but no skeletal mesh. Can you send that in a zip file as well?

Thanks

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi L04D3D,

I have not heard back from you in a few days, so I am marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing this issue, please respond to this message with additional information and I will offer further assistance.

Thanks

more ▼

answered Dec 19 '14 at 08:48 PM

avatar image L04D3D Jan 06 '15 at 02:41 PM

hi sorry about the delay, I had windows problems so had to wipe my computer and then I went away for Christmas, really sorry. will post the skeletal mesh in a minute, trying to double compress it cause it was over the limit

avatar image L04D3D Jan 06 '15 at 02:46 PM

link text

here is the mesh, to clarify the situation. it seems like none of the changes I make to my combat montages are being saved, I make changes set it up the way I want it to be, and then exit editor, when I start it back up again all the segments end times have been reset to 1 second, this happens every time.

mesh.zip (5.1 MB)
avatar image Steve Hardister ♦♦ STAFF Jan 07 '15 at 06:28 PM

I was able to import your uassets, but the skeleton did not import with the skeletal mesh and the "rebuilt" skeleton did not work with the montage (although it did work with the animations.) I believe this is because it is not linking in the exact same folder structure you have. If you can let me know what folder your uassets are in, I will retry (ie. Unreal Projects>Your Project Name>Content>Name of Folder your uassets are stored.) -Thanks

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question