x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Text of UMG text widget not showing in iOS package

Hi,

I am using UMG to create a UI with multiple Text (TextBlock) widgets. The text is perfectly showing in the Unreal Editor, every preview and my HTML5 package. Only at the iOS build the text is not showing up although it is taking up space (I do not change the font color or alpha value at any time).

Any ideas why my text is not showing up with the iOS build?

I am using UE 4.6.1

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Jan 13 '15 at 06:30 PM in Rendering

avatar image

trutty
541 29 32 181

avatar image trutty Jan 27 '15 at 10:24 AM

I am using the font Roboto, which is the default Engine font. I noticed that GEngine->AddOnScreenDebugMessage(...) works fine to print text to the screen. Still, displaying text with UMG does not work, although the font gets packaged in my ipa/app package and I do not get any errors/warnings

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Jan 27 '15 at 03:22 PM

Hello trutty,

I have a few questions for you that will help narrow down the issue that you are experiencing.

Quick questions:

  1. Can you reproduce this in a clean project?

  2. If so, can you provide a detailed list of steps to reproduce this issue on our end?

  3. What type of device are you using exactly and what version of its OS is it running? (example: iPhone 5S with iOS 8.0.1)?

  4. Could you provide screen shots of any blueprints that you are using?

  5. Could you provide a screen shot of the issue you are having?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Compiling the package with the emscripten optimization option -O3 fixed the problem. Everything is now as it should be. Seems like the option -Oz (as used by bCompileForSize) optimizes a bit too much.

more ▼

answered Jan 27 '15 at 10:36 PM

avatar image

trutty
541 29 32 181

avatar image grisevg Mar 07 '16 at 08:34 PM

What emscripten has todo with iOS?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question