x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Blueprint - "set constrained components" failing

Hello,

I have a simple blueprint example where in my construction script I create 2 box components and a physics constraint to connect them together.

i leave simulate physics turned off in the construction, but enable it later in the event graph after event begin play.

the boxes are named box1 and box2, and if i set these names directly on the "add physics constraint component" node everything works fine. However if I try using a set constrained components node, no links are created between the cubes on play. It does seem to draw them though in the editor before i press play.

this was working in 4.3, but it seems to always fail in the newer versions of the editor. here is an old test video showing a set up where i auto generate constraints:

https://www.youtube.com/watch?v=fN4Kncpr4JQ

here is the test blueprint: alt text

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Jan 18 '15 at 01:23 AM in Bug Reports

avatar image

sandmeister
101 10 14 31

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Jan 19 '15 at 08:37 PM

Hi sandmeister,

You said this was working in 4.3, what version of the editor are you currently using?

avatar image sandmeister Jan 19 '15 at 08:50 PM

Hi TJ,

4.7, but it was failing in 4.6 as well. I thought I must have been doing something wrong after not touching the blueprint for a couple of months, but i saw another post yesterday where someone had the same problem.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

4 answers: sort voted first

I was able to reproduce this in the 4.7.0 Preview and our latest internal build. I entered it as JIRA UE-7878 in our tracking software and our developers will be investigating the issue further.

The workaround would be to set the components manually for now.

Cheers,

TJ

more ▼

answered Jan 20 '15 at 04:42 PM

avatar image

TJ V ♦♦ STAFF
41k 1009 183 494

avatar image sandmeister Jan 20 '15 at 09:03 PM

Thanks TJ, great to have this confirmed. Are these Jira tickets accessible to subscribers to view and keep track of? Cheers.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Jan 20 '15 at 09:43 PM

At the moment no, but this is something that is being considered. Generally if there is a significant change in the status or if it becomes fixed, I will update here. If a unreasonable amount of time passes, post here and I will see about getting an update.

avatar image dhott Mar 04 '15 at 11:41 PM

Was this ever resolved?

avatar image sandmeister Mar 05 '15 at 12:28 AM
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hi, I reproduced this issue and tracked it down. Fixed the code internally to handle the case where attachments were being set via a construction script.

btw, I'm not sure of the code release timeline, so i'm not sure when this new and improved handling of object attachment will be "hitting store shelves". Yo TJ, release date?

more ▼

answered Sep 08 '15 at 05:51 PM

avatar image sandmeister Jan 13 '16 at 08:07 AM

Hey guys,

Any word on whether this got released? I'm only just revisiting it now and from what I can tell its still not working in 4.10? Cheers.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Jan 13 '16 at 07:16 PM

Hi sandmeister,

This was fixed in 4.10. I just tested it in the official 4.10.2 release and it is working for me. These are the steps I followed. Give them a try and let me know if it works for you or not.

  • Open a new BP project (I used the 1st Person template)

  • Create an actor class blueprint & open it

  • In the Components tab, add a Scene component to the Root

  • Add a Box component, enable 'Simulate Physics' & disable 'Hidden in Game'

  • Add another Box component, only disable 'Hidden in Game'

  • Set the X location to 100

  • Add a Physics Constraint component

  • Set the X location to 50 (See screenshot #1)

alt text

  • In the Construction Script, add a Set Constrained Components node and set it up like screenshot #2

alt text

  • Compile & save

  • Place the blueprint into the level

  • Play the level to see if Box1 is constrained or falls

avatar image sandmeister Jan 14 '16 at 11:56 PM

Thanks for your reply TJ, and the steps you outlined do work in 4.10.

However, this other blueprint I've put in the screenshot below does not work, the constraint seems to just break on play, and I really can't see why it would. I'm parenting the constraint node to one of the objects im constraining, and setting world positions etc, but otherwise its pretty much the same as your example right? The only other main difference is im creating 2 box collisions in the construction script, they are not pre existing components in the blueprint.

Any ideas? Thanks again.alt text

bp.jpg (308.2 kB)
avatar image sandmeister Jan 16 '16 at 08:26 AM

Playing with this further, I can confirm it only works if the boxes/meshes are pre existing, it fails if you create them in the construction script itself.

avatar image sandmeister Jan 19 '16 at 07:49 AM

Following up again, if I move the constraint creation to the event graph, and then do the "set simulate physics" ON also in the event graph, everything works.

What would be great to know is SHOULD this work in the construction script?

cheers.

avatar image Daes Jan 24 '16 at 12:09 AM

Hi, it seems that it is the static mesh components that have to be created in the Event Graph. If i create the mesh in the construction script and construct the constraint in the event graph, it doesn't work neither.

Daes

avatar image Kernel14 Apr 11 '16 at 05:27 PM

Hi, using 4.11, I was able to use the construction script to create the static mesh components and "set physics simulate" ON, but needed to create the constraints in the event graph (on begin play)

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Jan 25 '16 at 09:18 PM

Hi Sandmeister,

Sorry it's been a few days.

I entered it as JIRA UE-25958 and our developers will be looking into it further.

As a workaround, I noticed that your setup doesn't work in PIE but it does work in Standalone mode. Which means it should work in a packaged game.

Cheers,

TJ

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I am trying for so long to constraint a box to an Blueprint object with no success. It works when I constraint to objects with PhysicsConstraintActor but if I want to connect an object with a blue print the blue box never appears.

In the pictures attached the sphere is a normal object and it connects with the box and in the next image the cone is a blueprint actor and it just not constraint

[1]: /storage/temp/234907-image-132782.jpg

[2]: /storage/temp/234908-image-132783.jpg

Can you please advise on what to do in this case? Is there any other solution I can try?

Thanks, Adrian

image-132782.jpg (334.5 kB)
image-132783.jpg (331.6 kB)
more ▼

answered Mar 24 '18 at 07:07 PM

avatar image

AdrianTabacaru
1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I got it working :-) It happens all the time just like someone telepathically answers me after I post a question.

I made it work inside the blueprint.

alt text

Best, Adrian

capture.jpg (184.4 kB)
more ▼

answered Mar 24 '18 at 07:41 PM

avatar image

AdrianTabacaru
1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question