x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[BUG] Open Level after Destroy Session

This is a rather odd bug, but if you use the "Open Level" node for the On Success exec of a "Destroy Session" node, it will strip the _ from a map name and try loading that map instead (which obviously does not exist).

This will end up throwing the following Network Travel Errors:

  • Client Travel Failure

  • Invalid URL

This Network Travel Error happens on server or client (whoever calls destroy session).

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Feb 05 '15 at 09:50 PM in Bug Reports

avatar image

Justin.Dooley
2.1k 104 73 163

avatar image Ben Halliday STAFF Feb 06 '15 at 07:48 PM

Hi Justin,

I wasn't able to reproduce this in 4.6.1 or 4.7 Preview 5. Which engine version are you using? Does this happen in a new project, or only your current project? How have you determined that it is stripping the underscore from the map name?

avatar image Justin.Dooley Feb 09 '15 at 05:48 PM

Hey Ben,

I haven't really dug into this bug as of yet to see exactly what is happening, mostly because I'm perfectly fine with the users being taken back to Entry.

This is the part of the log that made me believe there is a stripping happening

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogNet: Browse: /Game/Maps/MenuBackground

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogNet:Warning: Travel Failure: [InvalidURL]: Invalid URL: /Game/Maps/MenuBackground

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogNet: TravelFailure: InvalidURL, Reason for Failure: 'Invalid URL: /Game/Maps/MenuBackground'

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogBlueprintUserMessages: Invalid URL

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogNet:Warning: Travel Failure: [ClientTravelFailure]: Invalid URL: /Game/Maps/MenuBackground

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogNet: TravelFailure: ClientTravelFailure, Reason for Failure: 'Invalid URL: /Game/Maps/MenuBackground'

  • [2015.02.09-17.42.40:361][ 87]LogBlueprintUserMessages: Client Travel Failure

Now, upon closer inspection ... maybe everything that goes into the log has the _ stripped ... because I have found the following, right at the initialization stage, which loaded properly.

  • [2015.02.09-17.41.39:135][ 0]LogWorld: Bringing World /Game/Maps/MenuBackground.MenuBackground up for play (max tick rate 0) at 2015.02.09-12.41.39

  • [2015.02.09-17.41.39:136][ 0]LogWorld: Bringing up level for play took: 0.017564

So, I'm no longer sure if anything is actually stripping the _ or if this is only for the Log.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I suspect that's just the log, but I will double check. So is the map that's failing to load named Menu_Background? If you try calling any other map in the same Open Level node, does it fail?

more ▼

answered Feb 09 '15 at 07:54 PM

avatar image Justin.Dooley Feb 09 '15 at 09:03 PM

Well, now I feel stupid, the map was renamed in a previous build and I forgot all about it. Not exactly sure why I renamed it, but this bug is not an engine bug, it's definitively a "me" bug. Now the error is gone because the map is actually MenuBackground.

Thanks for the questions, helped me track down the root problem!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question