x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[4.7] F11 Fullscreen editor border black / white

In the 4.7 release, if put the project in fullscreen with the F11 in the editor, the top & left border is black and create a blur effect.

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Feb 24 '15 at 06:54 PM in Bug Reports

avatar image

Hevedy
646 64 78 119

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Feb 24 '15 at 07:47 PM

Hi Hevedy,

Could you post a screenshot showing exactly what you are talking about?

avatar image Hevedy Feb 24 '15 at 07:59 PM

No, because is a private project and is only a line, but is a black line at the top of the game and other at the left side. Only at press play, and at start flickering after press start and after 2sec is complete black. (a 6px of width). Some object cross the line.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Feb 24 '15 at 08:07 PM

I haven't been able to reproduce this behavior in-house and without some sort of repro we will not be able to fix the issue. Can you try to reproduce this outside of your game in a new 4.7.0 project?

avatar image Hevedy Feb 24 '15 at 08:12 PM

Looks like a bug with the HUD Because after disable the HUD in the viewport and press play, don't have line. If add a simple UMG Widget to the viewport with a text and image, you get that.

avatar image Hevedy Feb 24 '15 at 09:24 PM

1º. Create new Topdown BP project.
2º. Create a UMG HUD with a text.
3º. Add in the player controller of the topdown the widget to the viewport.
4º. Press play, press F11 bump, the error/bug/problem (but with a white lines)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28070491/UE/Forums/Bug.png

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Apr 13 '15 at 02:01 PM

Hi Hevedy,

I just wanted to let you know that this is now fixed in our latest internal build. You should see this working correctly in a future update.

Cheers,

TJ

avatar image Hevedy Apr 13 '15 at 03:47 PM

Thanks for your time and your help! I'm waiting for the 4.8! :)

avatar image Hevedy May 06 '15 at 07:33 PM

This continue broken in the 4.8 P1...

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Hevedy,

Thank you for the report, I was able to reproduce your issue. I have created JIRA UE-11109 and our developers will be investigating the issue further.

I'm unsure of a workaround at this point, but it seems to be confined to the TopDown template.

Cheers,

TJ

more ▼

answered Feb 27 '15 at 08:28 PM

avatar image

TJ V ♦♦ STAFF
41k 1009 183 494

avatar image Sgt.Wolf Mar 20 '15 at 12:03 PM

So wait a minute , i got here for the same issue got the 4.7.3 Just downloaded a few days ago. Yes i started with topdown and ended up with flight mechanics. (Copy/paste from little spaceship project for Basic movement) and now you say that the problem is topdown? So i should start over , AGAIN??? OMFbuuuug when it will be over? I'm a little bit tierd of bug bug crash start over.... WTF! Since my project start over from udk (like 1 yeah ago) to make it ue4 , now i dont think i will ever finish it. Lol I'll keep it like this Till Fix if it doesnt get fixed I'l release it in this conditions writing sorry guys it Unreal's problems not mine ... :( btw note that i made 2 questions in HUB 1st Answered my self. The 2nd no answers in 20 day's so yeah thx for the support y'all ... but What do you want udk was beta Even after ue4 so think this is like alpha.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Mar 20 '15 at 12:45 PM

Hi Sgt. Wolf,

This is an very niche bug that will not effect your packaged game. It is confined to the editor itself and is only visible with a HUD in place while using the F11 option to make Play-In-Editor fullscreen.

With that said, you may have better luck getting the community to respond to your post if you maintain a professional demeanor. Also, it is sometimes better to ask game concept and how to questions on the Forums.

https://forums.unrealengine.com/

Cheers,

TJ

avatar image Sgt.Wolf Mar 20 '15 at 04:57 PM

Finaly a Good thing since it has wath it has. Sorry if you Take it on personal but as i say first I'm a little stressed by how this go udk was beta crash on crash now ue4 is the future and id like to make my things work but it's like a girl VERY sensible at some Point it crash or action stupid so after 30 trying and trynig end's up you reboot and works. And since Even my questions are ignored I can say i have all the right to be mad as hell. So yeah ill continue the hard way Hours of Google for minuts of work. you Save your self only for the fact that when it works the engine is realy a beast. But lol...

avatar image Hevedy May 06 '15 at 07:34 PM

I'm waiting months for the 4.8 but the fix don't is here, where is ??

avatar image TJ V ♦♦ STAFF May 06 '15 at 08:34 PM

Hi Hevedy,

I'm sorry that this is not fixed in 4.8. I verified the JIRA as fixed in changelist 2505032 but as of the 4.8 Preview 1 (which is 2536902) it seems to have regressed. I have reopened the JIRA report and our developers are going to be investigating this again.

Thanks,

TJ

avatar image Hevedy May 06 '15 at 08:40 PM

I need fix to the 4.8 release please is needed. I don't have others 4 months to spend waiting.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF May 06 '15 at 09:00 PM

This isn't present in a packaged game and is only an issue when using the F11 view option while in the editor. This isn't a show stopping bug, you should be able to continue working on on your project while a fix is being looking into.

avatar image Hevedy May 06 '15 at 09:55 PM

But i can't test the game in the editor in full screen, i need to package and compile the game each time i need to check the HUD and menus ? That don't is the best plan.

avatar image TJ V ♦♦ STAFF May 07 '15 at 01:29 PM

The bug isn't present while using Play in New Window or Standalone Mode. You can go to Edit > Editor Preferences > Level Editor > Play > Then set the window size to the full size of your monitors.

Would that work for testing purposes?

avatar image Hevedy May 07 '15 at 02:10 PM

Thanks for the tip.

avatar image Hevedy Jul 21 '15 at 06:42 PM

Version 4.9 Pre release unfixed

avatar image MarcioAraujo Jan 21 '16 at 02:22 PM

I´m having the same problem in 4.10.1, looks like a bug with UMG and the Post Process Volume. If i disable one of them its solve the problem. And if you change the Misc->Screen Percentage to something higher then 100, the weird rendered space gets bigger.

avatar image Hevedy Jan 25 '16 at 04:45 PM

Yeah is unfixed even in the 4.11 i think.

avatar image AndrewHurley Mar 18 '16 at 02:51 PM

The bug TJ mentioned earlier in this post was re-opened and has been marked as unresolved as of now since it is still occurring. I have added more community interest to the issue as well as a screenshot of it in 4.10.4 engine version.

We appreciate your patience while we track down the cause of the issue and get a fix in place.

Cheers,

Andrew Hurley

avatar image Hevedy Mar 23 '16 at 10:02 PM

This is even poor in the 4.11 all the cameras and projects generate this...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/28070491/UE/Forums/2016-03-23_23-15-06.png

avatar image arsenicblithely Apr 26 '16 at 03:10 AM

It seems this bug extends even further. I was having intermittent trouble with particles and traced the problem here. I was, by the way, noticing the border glitch too.

Given the same circumstances that produce the border (in-editor fullscreen, started with top-down template), skeletal-mesh-bound particles misbehave. They will not spawn at all. If you switch back and forth from Fullscreen, they will spawn and move properly out of Fullscreen, and when you swap back in they will freeze, jump, disappear, or some combination of all three (and no new particles will spawn).

TJ Ballard above mentioned that the problem was tied to the TopDown template. What does that mean exactly? Is it tied to some asset in the TopDown template, or is it tied to the template itself? Like, can I replace the errant asset from scratch, or can I copy my assets to a new project under a different template?

Thanks for the help!

avatar image Hevedy Jun 03 '16 at 02:46 PM

Okay guys looks like this is finally fixed in the 4.12 YAY Thanks Epic.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question