x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Flickering material on landscape

Hello

Don't know what I've done, but my landscape material have begun flickering like this:

https://www.youtube.com/watch?v=TIM-jSGaV3k

When I select the landscape it stops flickering.

Anyone knows whats wrong?

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Mar 12 '15 at 10:37 AM in Rendering

avatar image

Xenosis
32 16 22 28

avatar image Kyoril Mar 12 '15 at 10:39 AM

You do not provide much information so it's hard to help. First: Which version of the engine do you use? Custom source build or precompiled?

Then, how did you setup your material? A screenshot would be nice.

avatar image Xenosis Mar 12 '15 at 10:45 AM

Precompiled 4.7.2

Screenshot of the material:

http://i.imgur.com/HFWjpMA.png

Looks to only be one of my layer blend materials that is flickering..

avatar image StJimmy Mar 14 '15 at 03:20 PM

I have the same problem :/

avatar image Xenosis Mar 15 '15 at 01:11 PM

Still need some help with this.

I think it has something to do my Tessellation, but don't know how to fix?

avatar image StJimmy Mar 15 '15 at 11:13 PM

Exactly, it is tessellation. Well, I just re-did the material without having tessellation and it does not flicker. But then, I need tessellation. Cant have? :/

avatar image Alicecold Jun 30 '15 at 02:13 PM

If it's ok for your material to have a lower displacement map height, try decreasing that value.

It work for me, but unfortunately I "need" to have a certain value for it to even start to be visible, so that's too bad :/

Another solution that might work is to avoid intersections through the added height, if possible.

avatar image Geezius Jan 13 '16 at 08:34 PM

If you limit your world displacement value to anything above 0 before plugging it into the material output node, the flicker will dissappear. You can set a "Min" node to .01 for example. See example below.

http://blueprintue.com/blueprint/eq30k7dc/

avatar image 6r0m Feb 21 '17 at 11:26 AM

for me it's not work, I tried also without tesselation

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I set Negative and Pozitive ZBounds Extension from -100 to -1 and problem solved.

THIS WORKS GREAT! thanks!

more ▼

answered Oct 24 '17 at 03:35 PM

avatar image

patrikspacek
1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question