x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Skeletal Mesh disappears on some frames

Here's the setup:

I've a car, imported as a skeletal mesh, running a single animation that moves and rotates the car around a fixed track. The track is a static mesh imported from another fbx. (note: object has been scaled x10 - but that seems to work fine.)

The animation viewed in the animation window looks exactly right.

In the game view, and executables the mesh disappears on some frames of animation. I think the problem is that the mesh seems to view itself as off screen. Previously I had to set the 'AlwaysTickPoseAndRefreshBones', as it the animation stopped running and then reappear in the same position. Now the anim runs at a fixed rate but sometimes disappears.

I tried altering the near clipping plane (setting this to 0.1) in desperation, but this seems to happen when the car is a good distance from the camera (and the track mesh is always visible).

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Mar 28 '14 at 10:59 AM in Using UE4

avatar image

MichaelCable
172 16 14 24

avatar image The3DStig Jul 09 '14 at 02:47 PM

Did you ever solve this?

I'm having the same issue! I've got an rigid skeleton mesh with animation (imported FBX from Max) that I've loaded into UE4. It plays fine in the asset editor but when viewing from the matinee camera it pops out of existence!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Make sure the collision bounds cover all of the mesh in it's physical asset.

more ▼

answered Jul 09 '14 at 03:03 PM

avatar image

Jacky
16.6k 671 163 674

avatar image Commander Shepard Jul 12 '15 at 07:19 PM

Korrekt !!!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question