x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Problems with casting to player in multiplayer?

I have just tried launching two sessions from the in editor play, and get a bunch of errors on play regarding my casting to my player in a HUD blueprint, however this issue does not occur with one player, and I see no reason for these errors to occur. Also, when I try selecting one of the two players in the level while playing, they are not the two actors the world outliner is saying they are, instead they are objects that don't exist? (See below)

alt text

(The red circle is part of my UMG HUD, not me annotating the image) But as you can see I have the player selected from the viewport, but it does not show up in the world outliner, and the name of it (Player_UT42) does not exist in the world outliner. And if I select one of the players in the world outliner, they don't exist in the world?

alt text

In this image you can see where the error is apparently occuring. (The casting the pawn to a player_ut, which it is, and which works fine in single player)

alt text

I included this image to point out the bug that the errors don't link to where they mean.

PS. The player which is the host works perfectly? PPS. There is also the issue that I have noticed pretty much any time I've ever gotten errors while playing that the errors refer to the wrong location.

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Apr 08 '15 at 03:51 PM in Bug Reports

avatar image

Oscar Cooke-Abbott
542 54 59 71

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

The not being shown in the outliner I've never seen, but issues with HUD/UMG and PlayerController I've seen.

There's a bug that at that point things may not be initialised, can you try adding a Delay of like 0.1s before creating the UMG widget? Let me know if the errors go away.

That's how I was told to do it by Epic for now to get around the issue.

Regards,

Nuno Afonso

more ▼

answered Apr 08 '15 at 04:43 PM

avatar image

nafonso
132 7 14 17

avatar image Oscar Cooke-Abbott Apr 09 '15 at 04:05 AM

Thankyou, that fixed the problem of the UMG widget not working :D

However this does not fix the problem of the players in the viewport not being the players in the outliner, as I believe this is the reason why other parts of my blueprint aren't working, like when I try shooting a line cast at one to give damage, it doesn't work, and I think it's because of this problem.

avatar image Ben Halliday STAFF Apr 09 '15 at 03:23 PM

Hi WarLord,

When you say "players in the viewport", are you referring to the characters? Can you show me some screenshots of what you see when you select the character during Play and what you see in the Outliner that looks wrong to you? I'd also like to see your Line Trace setup that isn't working. Thanks!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question