x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Empty level tries to use 3rd person character when I cast to a custom GameInstance

I'm trying to replicate the initiaton from the Multiplayer Shootout, that is, I'm trying to set up the MainMenu Level Blueprint and everything leading from it.

After removing the buggy server list BP, the MP shootout MainMenu level worked fine, no problems. After re-building the setup in my own project in a blank level, although the project was orignally a 3rd-person template, nothing happened.

I added a breakpoint to the Event Begin Play node to see what happened and I noticed that when I tried to cast my game instance to my own, custom game instance, the BP graph suddenly switched to the ThirdPersonCharacter BP and the InputAxis LookUpRate event was highlighted. The debugger then went through every 'InputAxis' event except for the Jump, which I had disabled in the Controller BP. It then moved onto the ThirdPersonAnimBlueprint and went to a bunch of random nodes before stopping at the ThirdPersonIdleRun node.

I'm assuming UE4 thinks it's supposed to be using the ThirdPersonCharacter BP when it's not and since there isn't a PlayerStart anywhere it bugs out somewhere in the ThirdPersonAnimBlueprint. This is just a wild guess, though. I really have no idea what happened.

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Apr 19 '15 at 06:02 AM in Blueprint Scripting

avatar image

MrShmid
47 16 15 19

avatar image MrShmid Apr 26 '15 at 02:22 AM

bump; I still haven't solved this

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Did you set the level to use the proper gamemode in the world properties? Also, does your gamemode point to the proper controller and pawn?

more ▼

answered Apr 20 '15 at 04:12 PM

avatar image

RimmyD
2.6k 98 16 97

avatar image MrShmid Apr 22 '15 at 06:05 AM

I changed the GameMode form the default 'None' to my custom GameMode and got the same results.

avatar image RimmyD Apr 23 '15 at 03:01 AM

Does it point to your controller and pawn properly? Maybe screenshot of its properties?

avatar image MrShmid Apr 23 '15 at 05:47 AM

Actually, after setting the GameMode to my custom one, I ran the debugger again and noticed that there were some changes during execution, but the result stayed the same. Here's a link to an Imgur album showing mys etup and the problem: Link.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Bump. I still haven't solved this.

more ▼

answered May 05 '15 at 09:58 PM

avatar image

MrShmid
47 16 15 19

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question