x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Mouse disable during multigate camera setup

Hi all,

still getting my head around blueprints and scripting, and trust me I have searched on here before asking, but just cant find a way of disabling mouse control whilst a camera is blending from one location to the next via multigate and then re-enabling it to trigger the next blend...

have tried enable/disable mouse input with a delay set to the same duration as the camera blend which worked to a point...but made the node structure a real mess, I've tried everything else I can think of and have been able to find search on here with no luck.

could be there`s an easy/ better solution and my setup is a total redundant noob mess, so please go easy if there is :)

tia

alt text

Product Version: Not Selected
Tags:
clipboard01.jpg (596.7 kB)
more ▼

asked Apr 22 '15 at 10:42 AM in Blueprint Scripting

avatar image

Tartanpimpernel
26 1 3

avatar image Narghile Apr 22 '15 at 11:22 AM

have you thought about using a Function to clean in up.

BP can become very messy without Custom Event or Function.

You could also collapse Node to neatness.

Narg

avatar image Tartanpimpernel Apr 22 '15 at 11:37 AM

thanks for the fast reply, I'd left it uncollapsed just so I could visualize what what was happening with adjustments I made, as I'm still new to all this.

sure there are more elegant ways of achieving the result, hopefully this BP will evolve with my understanding of UE.

avatar image Narghile Apr 22 '15 at 11:41 AM

Why are you using a gate here, you have nothing plugged in to reset?

Narg

avatar image Tartanpimpernel Apr 22 '15 at 02:39 PM
avatar image Narghile Apr 23 '15 at 09:00 AM

Your last node is not plugged in either.

Narg

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Did you tried simply disabling the input? Why it is not working for you? http://img.ctrlv.in/img/15/04/23/5538bcac8f942.png

more ▼

answered Apr 23 '15 at 09:36 AM

avatar image

Azarus
1.9k 61 52 191

avatar image Tartanpimpernel Apr 23 '15 at 09:52 AM

Azarus - yep thats what I tried, but couldnt get the enable to coincide with the end of the camera blend

I want the user to have control over when the next camera blend is triggered ( just not during the blend transition ) or I'd have prob used a sequence setup

blank BP was a little daunting being new to the scripting side of things, so searching around on here and finding that BP seemed like a good base to start from.

avatar image Narghile Apr 23 '15 at 11:44 AM

Have you plugged in the last node?

avatar image Azarus Apr 23 '15 at 12:18 PM

Then you're doing something wrong? Here is a video tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=6_sn34jLbBU

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

The problem could be, that you can't use a callback for setViewTargetWithBlend(). The next execution node will immediately fire and not waiting for the end of the blend (which seems to be a async. method). As there is no 'completed' pin (like for timelines), you could try to manually sync this with a delay node.

Like so: disableInput() --> setViewTargetWithBlend(5 seconds) --> delay(5s) --> enableInput()

more ▼

answered Apr 23 '15 at 01:22 PM

avatar image

spyro
1.7k 106 117 233

avatar image Tartanpimpernel Apr 23 '15 at 08:43 PM

Thanks all for your help, yep plugged in the last node and thats the tutorial I used when trying to get the disable/enable to work, obviously something I'm messing up.

I dont have much time left for this little test I'm doing, so have changed the BP to autorun through the camera list in a looped sequence with no input..will do for now, plan to revisit mouse control when I've learned more and have a better understanding

Thanks Spyro for the idea, have made a note and will give it a go

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question