x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Shader Model 5 Rendering Artifacts

There are a series of white circles being rendered at the bottom of the screen both in the editor and during runtime.

**Click here to see video of issue**

This only occurs when rendering in shader model 5. I'm running the latest editor build (4.7.6) and my system specs are listed below:

CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @3.40GHz Memory: 8.00 GB RAM (7.94 GB usable) Operating system: Microsoft Windows 7 Ultimate (via a BootCamp Partition on an Apple iMac 27" Late 2012) GPU: Nvidia GeForce GTX 680MX

GPU Engine Specs (Driver version 350.12): 1536CUDA Cores 720Processor Clock Tester(MHz) 92.2Texture Fill Rate (billion/sec) Memory Specs: 2500 MHzMemory Clock GDDR5Memory Interface 256-bitMemory Interface Width 160Memory Bandwidth (GB/sec) Feature Support: 4.5OpenGL 1.1OpenCL PCI Express 3.0Bus Support YesCertified for Windows 7 3D Vision, 3DTV Play, CUDA, DirectX 11, PhysX, SLI, TXAA, Adaptive VSync, FXAASupported Technologies 2-waySLI Options Yes3D Vision Ready 12 APIDirectX

Is this a known issue? Will uprgading to Windows 8 help or make any difference?

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Apr 27 '15 at 12:07 PM in Rendering

avatar image

blackielox
21 1 2

avatar image Lovecraft_K ♦♦ STAFF Apr 27 '15 at 07:08 PM

Hi Blackielox -

We have not had any reports of what your video is showing above. That being said, if you are only experiencing this problem in SM5 (DX11) then I would make sure that you update your Direct X or ensure that you are running the newest build of DX11. Also it looks like you are, but check your Nvidia driver as well and ensure that it is the most up to date WHQL version of the Driver and not in fact a Beta Driver.

Thank You

Eric Ketchum

avatar image blackielox Apr 27 '15 at 09:59 PM

According to the Microsoft site, the newest build of Direct X that can be installed on Windows 7 is 11.1 whereas 11.2 can be installed on Windows 8.1, Windows RT and Windows Server 2012 R2

I'll update to Windows 8.1 and let you know if it solves my issue. Also the Nvidia driver is the newest WHQL version (GeForce Game Ready Driver for Grand Theft Auto V).

Thanks for your help.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

I updated to Windows 8.1 and the issue is now resolved.

more ▼

answered Apr 28 '15 at 02:32 PM

avatar image

blackielox
21 1 2

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question