x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Data table saving issue

After replacing data table with existing one and restarting project all values become zero.

small gif with explanation http://puu.sh/hyKn2.gif

[update]

issue in 0.2, i cant save this exact value into data table, just cant, same as 120 and 600

but i can save 0.21 , 121 and 601, pretty much any other numbers

im doing something wrong?

[update 2] same issue happens at 3rd person template

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked May 02 '15 at 03:26 PM in Bug Reports

avatar image

CriErr
1.2k 57 19 55

avatar image Ben Halliday STAFF May 02 '15 at 05:10 PM

Hi CriErr,

That link is broken. Can you post the gif here as an attachment or in a reply? A list of detailed steps and/or a test project we can look at would be very helpful as well. Thanks!

avatar image CriErr May 02 '15 at 05:27 PM

alt text reuploaded gif

issue happens only when this data table used in another blueprint

avatar image Ben Halliday STAFF May 02 '15 at 06:28 PM

Thanks! I made a project with the same setup, and the DataTable's values were not reset after replacing the reference, saving, closing and reopening the project. I suspect this is a corrupted Struct issue, but I can't be sure. Can you try making a new Struct and repeating this test? If that still has the same problem, can you set up something similar in a new project? Let me know what happens. Thanks!

avatar image CriErr May 06 '15 at 04:01 PM

UE4 4.7.6 - 3rd person template

issue #1 weird variable saving

imgur gif

issue #2 weird data table saving

imgur gif

avatar image Ben Halliday STAFF May 06 '15 at 05:29 PM

The variables changing is commonly called a floating point error, and there isn't much that can be done about that except structuring your code around it. It's a normal part of coding. You can read more about that here:

http://www.techradar.com/news/computing/why-computers-suck-at-maths-644771/1

I still can't reproduce the data table resetting problem you're seeing. Can you upload your test 3rd person template project somewhere and get us a download link so we can take a look?

avatar image CriErr May 06 '15 at 06:08 PM

Here is it link text

2 revisions, 690mb and 23mb(without starter content)

both of them have same issue

avatar image Ben Halliday STAFF May 06 '15 at 11:22 PM

Thanks! I checked out both projects, and could not reproduce this problem in either. I had to set up the Character BP to Get Data Table Row and reference the data table, but otherwise didn't change anything and simply followed the workflow you showed in your gif.

Can you do a quick verify of your engine install through the Launcher? Are you using 4.7.6?

avatar image CriErr May 07 '15 at 05:17 AM

Yes, i did verify files before posting this, also i downloaded whole client here and on PC, doesn't work either. So i got some recording software and made a video. Thats might be a problem with russian localization at win 7, i dont know.

one

two

there are some "issues" with changing windows, when unreal engine reopen project, recording software use some BRB screen, but i think this is whatever.

Also if you dont know how to fix it, just let it go, way to much time spend, let's hope 4.8 i'll change something.

[UPDATE]

issue happens only when stat to save == defaut stat at struct.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hi CriErr,

Thanks for the videos! I was able to reproduce this in 4.7.6: when changing one of the stats in the Data Table from the default, on reopening the project the Data Table's default variables were all zeroed out (the changed value remained the unchanged). I tested this in the 4.8 Preview, however, and it appears to be fixed. If you test in 4.8p1 and see this still happening, please let us know. Thanks!

more ▼

answered May 07 '15 at 09:43 PM

avatar image Gomo Oct 16 '16 at 01:05 AM

In 4.13 I've got two issues with values in Data Tables: 1. If set default value in Struct, and in Data Table there is set the same value - then changing default in Struct overrides value of value in Data table (if they were equal). This is true for new project. 2. Setting value in data table to be equal to default value (float) resets this value to 0 after project restart. I couldn't reproduce this issue in blank project.

I also had various warning about the struct after getting them from data table row - I had to manually recreate those nodes. It happened after switching from 4.12.5 to 4.13.1.

avatar image Adam Davis STAFF Oct 18 '16 at 01:43 PM

Hi Gomo,

The first error is expected behavior. If you set the values to the default values it treats them as default, so it updates to the new default values when edited. For the second error, do you have any blueprints editing the default value of the data table? If so, please open a new answerhub post with a description of what is occurring and how we can reproduce this error on our end.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question