x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Static mesh can't be duplicated with Alt+drag

Hi everyone! I have a problem with duplicating my static meshes in 4.7.5. Now everytime i try and duplicate a static mesh it just duplicates an empty actor that apparently is just Null.

Heres a picture of the message i get when i try to build my lighting: alt text

The duplicating still works with my old assets that i have imported and the problem seems to occur only with the latest assets. The problem occurs only in one of my projects so maybe ive accidentally changed some setting or something. Any ideas? Thanks for all help.

Product Version: Not Selected
Tags:
problemwarning.png (22.5 kB)
more ▼

asked May 03 '15 at 09:30 PM in Using UE4

avatar image

EliasPa
89 22 22 23

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

3 answers: sort voted first

Hey Elias,

You should switch your -Z forward Y up to -Y forward Z Up. Also, please remove "Add leaf bones", and if you have not yet scaled your mesh already, you'll want to make sure you do so otherwise, it'll be imported as a very small size. Also, if you have any bones, you'll need to have armature selected if you'd like those to come in too. Other than that, everything looks good from the screen you provided.

I hope this helps, have a great day! :)

more ▼

answered May 28 '15 at 07:31 PM

avatar image EliasPa May 28 '15 at 09:17 PM

Thank you for taking the time to help me with this. But I guess I'll just have to start building back up from the older version. Thanks though!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hey EliasPa,

I have tested static mesh duplication with alt+drag in 4.7.6 and there are no errors with this command. I would suggest updating your version of UE4 to 4.7.6 for better results with alt+drag.

Cheers!

more ▼

answered May 04 '15 at 03:01 PM

avatar image EliasPa May 04 '15 at 05:44 PM

Thank you so much for answering! I didnt even realise there was a new version so that probably does it.

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 04 '15 at 08:10 PM

You're very welcome. Please let us know if we can be of any additional assistance. :)

avatar image EliasPa May 18 '15 at 05:28 PM

At first i thought this solved my problem but it seems it actually didn't. Again i tried importing to another project and it worked fine but it doesn't work for this one project(4.7.6) with the same exact import and export settings. Here are the settings for the working one:

alt text

And here are the settings for the problematic one:

alt text

Any ideas? Thanks!

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 19 '15 at 01:59 PM

Hey,

Are you trying to import the exact same mesh into two different projects? Or are you switching up what you're trying to import?

Looking forward to hearing back from you, thanks!

avatar image EliasPa May 20 '15 at 04:21 PM

Yea it's the same asset with the same export settings from blender. Could there be something i could have clicked accidentally in the project's settings or something?

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 20 '15 at 05:40 PM

Hey EliasPa,

Would it be possible for you to upload this asset that's causing trouble for you? If you do not want it to be released to the public, you can zip the asset, upload it to Google Drive and actually provide me the link in a private message on the forums.

Looking forward to hearing back from you, thanks! :)

avatar image EliasPa May 21 '15 at 01:51 PM

The problem occurs with any asset but here's an fbx file that I was able to reproduce the problem with: https://www.dropbox.com/s/s6qevajt5jxncqr/CubeTest.fbx?dl=0 And here's the blend file: https://www.dropbox.com/s/32ttg3p1vpcbdlb/CubeTest.blend?dl=0 I hope this helps!

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 21 '15 at 03:40 PM

Hey EliasPa,

Thank you for providing me the fbx you're having trouble with. In the newest version of the engine that's been released (4.8.0 Preview 3) I have not been able to reproduce this issue. Unfortunately, I am not able to roll back to 4.7.5. Do you have 4.8 Preview 3 installed? If so, are you able to reproduce the same issue on that version of the engine as well?

Looking forward to hearing back from you, thanks! :)

avatar image EliasPa May 22 '15 at 03:55 PM

Nope, it still doesn't work. I also tried updating blender but that didn't change anything. Importing still works for other projects. Also it seems that .obj files don't work either in this particular project but they do work in other projects.

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 22 '15 at 04:52 PM

Hey EliasPa,

Could you make a duplicate copy of the project you're having trouble with, and then delete the saved, intermediate and config folders out of the projects folder (in Windows Explorer). Once you've done that, load up that project and try to import another .fbx and let me know how it responds. Make sure you do this on the duplicate.

Looking forward to hearing back from you, thanks!!

avatar image EliasPa May 22 '15 at 07:17 PM

I still didn't manage to get it work. I also tried opening an older version of the project and the same .fbx works just fine, however I don't really want to revert back to it since it is quite an old iteration, so a solution would be a better option. Also ( I don't know if this is important) I noticed that when I select the duplicated actor and try to set the static mesh in the details panel it only allows me to set an old asset that was imported before I noticed this problem. Also it seems that I can export older assets (again, made before the problem) to the project and duplicate them succesfully but new blender assets don't work, but i'd say that the problem is not in blender since I still can import newer assets to other projects. Hope this helps!

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF May 26 '15 at 03:58 PM

Hey EliasPa,

I have not been able to reproduce this, neither has any of my colleagues. Is there absolutely anything that you're doing besides going through the following steps: Import > Open .fbx > Import All? Please note that I've also tried migrating the fbx to another project as well and I have not experienced the same issue either. Another thing that I have tried without experiencing the issue you're reporting is importing the fbx object in a 4.7.6 project and converting it over to a 4.8.0 preview 3 project. The fbx has responded correctly with all of the attempts I've made.

I feel that this is specifically related to that one project that you're working within. Have you been able to reproduce this in any other project since we last spoke?

Looking forward to hearing back from you, thank you! :)

avatar image EliasPa May 28 '15 at 10:37 AM

Thanks for taking the time to test this. I've experienced this issue only in this one project and haven't been able to reproduce it in any other project. Just to make sure im not doing anything wrong in the export process itself, here are the settings for that:

alt text Can you spot anything suspicious? I also tried using FBX 6.1 ASCII but again without any progress.

fbxexport.png (45.9 kB)
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hi, I had very similar problem. I solved it by using directory names which do not contain special characters (in my case it was '[' character).

Hope this helps.

more ▼

answered May 23 '15 at 02:40 PM

avatar image

Awock
1

avatar image EliasPa May 23 '15 at 02:47 PM

That unfortunately is not the problem in my case, the names are quite straight forward. But thanks anyway!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question