x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Why is there no static lighting for ConstructionScript generated asset?

Sincere apologies for submitting so many support request, but time is really catching up. I'm posting this because I believe it is confirmed that Assets Generated by construction Script can and should have have static lighting.

Repo Steps Build a blueprint as shown in the picture below. Then use construction script to spawn a staticmesh component. In the Editor view, the mesh should appear when blueprint is being dragged in. Proceed to build lighting. When lighting is complete. It will be shown that the asset is using dynamic lighting and has no lightmap .

Expected Construction script -generated assets should have static lighting since they are spawned before the light was built.

alt text

alt text

Product Version: Not Selected
Tags:
component.jpg (234.5 kB)
graph.jpg (148.7 kB)
more ▼

asked Mar 31 '14 at 05:07 PM in Bug Reports

avatar image

Frozenfire
657 59 84 117

avatar image Frozenfire Mar 31 '14 at 05:08 PM

Result of the render after lighting build. To be double sure I rendered under LightmapDensity, and there's none. THe shape is a default shape Shape_Tube

alt text

mobility.jpg (176.1 kB)
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Hey Frozenfire,

This may actually not be a bug. I took a look at your Construction Script and your Component details, and it looks like the Static Mesh that you're setting via the Construction Script is being given Movable mobility status as a default. You can set what the Mesh's mobility is at spawn by clicking the Add StaticMeshComponent node. In the Details tab, set Mobility to Static.

Now when you build lighting, it should treat your Mesh as Static mobility. Can you give that a try for me and see if that resolves the issue?

Thanks!

Ben Halliday

more ▼

answered Apr 01 '14 at 04:47 PM

avatar image Frozenfire Apr 02 '14 at 07:50 AM

Hey Ben,

Thanks for the good explanation on this. I have actually missed the fact that you can edit properties on the node. Would try this ASAP once update is done.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hi @Frozenfire,

Thank you for reporting this, I will pass this information along to be assessed as I was able to reproduce this effect.

Have a great day!

more ▼

answered Mar 31 '14 at 08:02 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question