x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[4.8] Sound on Linux works only once

I'm using ArchLinux and Unreal Engine 4.8 (preview1 / 4.8 branch). With Unreal Engine 4.8 every sound in editor works only once. Steps to reproduce (Linux):

  • Create new game - First Person,

  • Start the game in editor - the start game sound doesn't play,

  • Press mouse button to shoot - sound is working now,

  • Press Escape - you can hear the exit sound,

  • Start the game in editor once again - the start game sound doesn't play,

  • Press mouse button to shoot - there is no sound!!!

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked May 09 '15 at 10:27 AM in Bug Reports

avatar image

zaps166
21 1 2 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hey zaps166-

I tested the steps you provided and had the same results. This sound issue has been bugged (UE-15380). As a temporary workaround you can get sounds to play by using Standalone Mode rather than PIE. Best of luck in your project.

Cheers

Doug Wilson

more ▼

answered May 11 '15 at 06:08 PM

avatar image N4cerBocaj Jun 19 '15 at 01:41 PM

I have a multiplayer project built in 4.7 that plays a pickup sound when you collect a grenade and an explosion sound on detonation. It works fine. In 4.8 the explosion sound plays but not the pickup sound. If i drop it to a single player game the pickup sound works again. Nothing has been changed in the blueprints - is this a bug?

avatar image Doug E ♦♦ STAFF Jun 19 '15 at 03:58 PM

Hey N4cerBocaj-

There may be an issue however I can't say for sure without more information. Does the pickup sound play the first time you pick it up but then not play after that? Does the sound play if you are in standalone mode rather than PIE? If this is not the case then it's likely something different from what is reported here and it would be best if you created a new post to track the issue separately.

Cheers

Doug Wilson

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question