x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Simulate Physics and AttachActorToComponent problem

Hi

I'm having a problem which i cant seem to solve around spawning an inventory object into the hand of the player. Seems simple enough but I have strange behaviour with Simulate Physics preventing AttachActorToComponent from working.

The object is a blueprint subclass with only a skeletal mesh in it, set originally to Simulate Physics - i.e. so I can pick it up off the ground.

After it's picked up, I spawn a new object from the class, set Simulate Physics to OFF, and try AttachActorToComponent, but it refuses, and just hangs in the air next to the player. .!?

If the blueprint object is originally set to Simulate Physics, i.e. it hangs in the air before I pick it up, I have no problem with AttachActorToComponent, and it works as expected.

Why doesn't AttachActorToComponent work when Simulate Physics is set in runtime, not design time ? Do I have to disable collision before turning physics off? has this got something to do with the root scene component?

Banging my head now on this for too long.. appreciate any suggestions.

This is my blueprint:-

alt text

Product Version: UE 4.8
Tags:
spawn.png (125.8 kB)
more ▼

asked Jun 14 '15 at 12:38 AM in Blueprint Scripting

avatar image

Macw0lf
71 2 8 10

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I have no idea why this didn't work, but I found out how to fix it. it seems the spawn node "remembers" previous inputs... and I had changed the mesh input a few times, and this must have broken it. I deleted the spawn node, and recreated it, and everything worked.....

more ▼

answered Jun 20 '15 at 08:59 PM

avatar image

Macw0lf
71 2 8 10

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question