x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Problem with UMG and Updating Text/Numbers

i have been getting this really strange problem and i cant figure it out. I want the text on my UMG Widget to update at a specific point, which i already have setup and is working, however, when it updates the text, the it seems that there is a second text of the old/first text behind the new updated text. It is also occurring on a Text label that i am not even changing (not editable). Here is what i am trying to explain.

alt text alt text

Its the number which i am trying to increment, and its the ''Wave:'' which is constant, but used to do the same thing as the number, but just with the same ''Wave:" text, but i cant seem to reproduce that problem (with the wave text) since/after i changed some things around that i cant remember. I want the "Wave:" To stay the same always, but the wave number('WaveText' variable) to increment what told to do so (which i believe i have working), at this point i am just assuming its either a bug or something i am doing wrong (probably that). ((Also i turned off the shadow on the text as that is what i initially thought it might be??)) Here is what i have for the blueprint of it.

alt text alt text alt text alt text alt text

Thank you!

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Jun 20 '15 at 01:26 AM in Blueprint Scripting

avatar image

Lawrie
77 13 19 17

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

I have exactly the same problem, in UE 4.11.2. In my case, I draw the text over a semi-transparent image (although I don't use any texture, just colours). If the image has opacity 1, then the problem disappears. However, I want it to reveal some of the scene underneath it. Any help?

more ▼

answered Apr 29 '16 at 03:46 PM

avatar image

Roberto Ranon
1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

It's a couple years late, but in 4.20 I had the same problem. I was drawing the widget from the BeginPlay of the player's character and if there were other characters of the same type (either AI controlled or controlled by other players), the UMG widget was drawing multiple times because I wasn't checking to make sure that I only created the widget for the local player. I'm not sure if this was the cause of OP's original problem, but if anyone else runs into this, double check multiple actors of the same type creating UMG widgets when you only want the local player controlled one to do it.

more ▼

answered Oct 29 '18 at 05:22 AM

avatar image

DanimalsOnParade
68 4 10 14

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question