x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Why GetCurrentMontage return null in the middle of a montage playback

Hi Guys,

I have a Montage for a Melee Attack with the followings sections.

StartAttack01, EndAttack01, StartAttack02, EndAttack02. In StartAttack01 i have two notifies one a few miliseconds from begining and other a few miliseconds before end. In this rage, we activate to apply damage (using Traces) and if the user clic inside this range of time, i like to set Montage_SetNextSection StartAttack02 to continue with a combo. The problem is that when the second notify is triggered Montage_GetCurrentSection return me None :( . . . how it is possible ? if at this moment the montage is currently playing (the notify is a few milisecond before the end of the section).

In fact i use a MontageEnded delegate with a simple print to console log, and the order of call is the following. First Notify, Second Notify and EndMontage delegate. But . . . on the Second Notify method Montage_GetCurrentSection return me null.

But . . . if i move the notify more close to the begining of the section then Montage_GetCurrentSection return the correct section name.

Anyone can help me pleaseee ?

Best regards

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked Jul 17 '15 at 03:53 AM in C++ Programming

avatar image

nan2cc
502 23 14 38

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I finally found what was the reason for my problem. I going to put the answer here because maybe another user has the same problem.

Montage has the Blend in and Blend out time. By default the Blend out time is 0.25, this means that in the last 0.25 seconds of your animation unreal start blending between you montage and the animation running in the State machine. During this last seconds (the blend out time) if you call the GetCurrentMontage, this method will return NULL.

So, do not loose your mind if GetCurrentMontage return NULL, is because you are calling it during the blend out time ;)

Best regards

more ▼

answered Dec 05 '15 at 06:54 PM

avatar image

nan2cc
502 23 14 38

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question