x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Strange artefact on iOS device

Hi all,

when launching my project on an iPad Air, I see some strange artefacts appearing sometimes when moving the camera around. The project is based on the first person blueprint template. The following image shows the artefact (a grey/black pixellated circle that pops out and then disappears):

alt text

You can also see the problem in a video: https://youtu.be/rZ479fq9Sbo

The problem does not manifest while using the mobile preview on the desktop - only on the device. I am using UE 4.8.2, iPad Air with iOS 8.4, Mac OS X Yosemite.

Product Version: UE 4.8
Tags:
bug.png (322.2 kB)
more ▼

asked Jul 21 '15 at 11:56 AM in Rendering

avatar image

rranon
71 2 4 6

avatar image Ravlek STAFF Jul 21 '15 at 02:53 PM

Could try disabling PostProcessing using show postprocessing on the console? That will tell us if this is a post processing issue, but I think it might a bloom issue.

-Pete

avatar image rranon Jul 21 '15 at 04:33 PM

Thanks for the very quick reply! Yes, disabling post processing gets rid of the problem.

I had bloom enabled in my project. I now have first disabled it via setting its intensity in the post-process volume to 0.0, but the issue remains. By removing it from the project settings, the problem disappears.

avatar image Ravlek STAFF Jul 21 '15 at 04:37 PM

Ok, I'll talk with some of the mobile rendering engineers and see if anything has changed from 4.7 to 4.8 in that area. I know we had this fixed at some point.

-Pete

avatar image rranon Jul 21 '15 at 04:53 PM

Don't know if it might be related, but I have disabled temporalAA (never get it to work on the device) and I am using MSAA on the device.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question