x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Web browser ui widget doesn't run

I have been playing around with the web browser widget and while it works in the editor testing, it prevents any project it is in from building/launching.

My reproducible steps:

  • create a new project from blueprint template (i.e 3rd person template)

  • add the web browser plugin from the plugins menu

  • create a blueprint ui widget that only has a web browser box in it

  • have gamemode add the ui widget to the viewport

  • press launch button (or build for windows), it will build but open to a black screen and a fatal error prompt.

I understand it is experimental but it should be build able I would think.

Can anyone confirm that they can actually run with this widget? What might I be doing wrong?

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Jul 29 '15 at 05:08 PM in Blueprint Scripting

Smith389238 gravatar image

Smith389238
31 2 4 6

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

3 answers: sort voted first

Just found out that \Engine\Binaries\ThirdParty\CEF3 is missing from the packaged project, I copied the folder into my packaged project ( \WindowsNoEditor\Engine\Binaries\ThirdParty ) and the web browser worked.

Hope that helps,

Rob

more ▼

answered Nov 20 '15 at 01:07 PM

uniform gravatar image

uniform
15 3 7

walldiv gravatar image walldiv Nov 30 '15 at 03:58 AM

This doesn't work on an unpackaged/built project - and same crashing that is exhibited above (4.10 version)

have tried in a blank C++ and blueprint only project and still crashing.

Is there somewhere to copy the CEF3 folder to for an unbuilt project?

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF Nov 30 '15 at 02:36 PM

Hello walldiv,

The above issue deals specifically with the packaging issue that is being experienced. If you are experiencing a crash within the editor this may be a separate issue. Could you create a new thread (for tracking purposes) with answers to the questions below and provide a link in a reply to this thread? After that I will be able to assist you further.

Quick questions:

  1. Can you reproduce this issue in a clean project?

  2. If so, could you provide a detailed set of steps to reproduce this issue on our end?

  3. Could you provide screen shots of any blueprints/widgets that may be involved?

L34D3R gravatar image L34D3R Dec 31 '15 at 11:10 AM

I tried to package my project in MAC OS X EI Capitan.

In Project, I had only enable WebBrowser Widget from Plugin and set build configuration to 'Shipping'. But failed to package.

I also tried 'Development', But got same errors.

It shows below logs.

link text

log file.txt (345.8 kB)
Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF Dec 31 '15 at 03:01 PM

Hello L34D3R,

EDIT: Removed answer due to incorrect information.

After looking into the issue further I was able to find that this issue has not yet been resolved.

Make it a great day

intoxicat3 gravatar image intoxicat3 Feb 04 '16 at 05:55 PM

I have the same issue, crashing on shipping packaged build.

ooParanoia gravatar image ooParanoia Jan 17 '16 at 02:06 PM

Thanks a lot.

Worked for me. Though just tested for 64bit dev build.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

Hello Smith389238,

I was able to reproduce this issue on our end. I have written up a report ( UE-19350) and I have submitted it to the developers for further consideration. I will provide updates with any pertinent information as it becomes available. Thank you for your time and information.

Make it a great day

more ▼

answered Jul 29 '15 at 09:03 PM

Rudy Triplett gravatar image

Rudy Triplett ♦♦ STAFF
44k 518 105 469

Smith389238 gravatar image Smith389238 Jul 29 '15 at 09:25 PM

Thanks Rudy, I appreciate you looking into it. It is good to know you see it as well. I was contemplating reinstalling ue4 to try to fix some setup/config problem.

I can only hope it is something that has a simple fix, and that it can make it into a future version. Given how useful it is to see any webpage, and how nice the widget is to use in blueprints, it would be a shame for it never to be used by any developer due to this build problem

tomdelerue gravatar image tomdelerue Sep 10 '15 at 02:58 PM

Hi Rudy any updates on this issue? I can't run my build either. Didn't test this in 4.9 yet though.

Regards

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF Sep 10 '15 at 03:13 PM

Hello tomdelerue,

I went ahead and double checked on this issue for you. This issue has not had its status updated to fixed as of yet. I will be sure to bump up the community interest for you.

Make it a great day

L34D3R gravatar image L34D3R Oct 28 '15 at 11:18 AM

Hi Rudy any updates on this issue?

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF Oct 28 '15 at 12:56 PM

Hello L34D3R,

After taking a look at the report I found that this issue's status has not been updated to fixed as of yet, however I will be sure to bump up the community interest for this issue. Thank you for your interest in this report.

Make it a great day

uniform gravatar image uniform Nov 20 '15 at 12:58 PM

I've just come across this issue too in 4.9.2. Had a quick look at the release notes for 4.10 but I couldn't see any mention of a fix yet, any news?

SBK3d gravatar image SBK3d 5 days ago

Hi Rudy, Any updates on the issue (UE-19350) regarding Web Browser UI widget failure when packaging project?

Kind regards SBK3Dteam

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF 5 days ago

Hello SBK3d,

I have provided a link to the public tracker. Please feel free to use the link provided for future updates.

https://issues.unrealengine.com/issue/UE-19350

Make it a great day

SBK3d gravatar image SBK3d 5 days ago

Hi Rudy, Thanks for quick reply. I checked your link, sorry if it's obvious but is the status of that link that the issue cannot be reproduced? I saw Tim Hobson's answer on the community ref with a possible fix with 4.11?

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF 4 days ago

Cannot reproduce means that the issue could not be reproduced any longer in the latest build (4.11 at the time) with the reproduction steps provided in the report. Meaning that the issue was no longer occurring. I hope that this information helps.

Make it a great day

SBK3d gravatar image SBK3d 4 days ago

Thanks for your explaination Rudy. In 4.14.3 I tried these steps:

  1. Create a project with FP-Shooter template.

  2. Enabled the Web Browser Plugin

  3. Tried packaging the project to Win64 platform

Got this error message (last three lines):

*UATHelper: Packaging (Windows (64-bit)): Program.Main: AutomationTool exiting with ExitCode=5 (5) UATHelper: Packaging (Windows (64-bit)): BUILD FAILED

PackagingResults:Error: Error Unknown Error*

If I tried add the Web Browser to a widget with a valid URL between steps 2.-3. I get the same error result.

As soon as I disable the plugin the packaging works fine.

Many thanks

Rudy Triplett gravatar image Rudy Triplett ♦♦ STAFF 14 hours ago

I tried these steps in the FPS template in for 4.14.3 and was unable to reproduce the error that you are seeing. Are you using the binary build of the engine or are you using source?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

 Just FYI, I used v. 4.14.3 and  4.15.1 to try package.

Also got the tip to use setting "Compressed coocked package"?

more ▼

answered Apr 21 '17 at 10:47 AM

SBK3d gravatar image

SBK3d
1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question