x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

AnswerHub Maintenance

Background maintenance is scheduled to occur between 9 - 11am EDT on Tuesday, May 21. Site operation may be slower than normal during this time and a brief interruption in operation may be observed

Making a simple Play/Stop sound event

Hello! I am new to UE4 and I am trying to add a sound effect of heavy breathing when the stamina value is 20 or lower. As I understand, it all works as it should until the value actually gets to 20 and the sound should be played, but it doesn't. I don't quite catch where I am making a mistake. Can anybody help me with this trouble, please?alt text

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Aug 01 '15 at 07:56 PM in Blueprint Scripting

avatar image

Danaleks
6 2 4 6

avatar image D1SC0NT1NU3D Aug 01 '15 at 08:21 PM

You don't have your set sound node hooked up to anything.

avatar image Danaleks Aug 01 '15 at 08:25 PM

Can you explain it more detailed? Like, how I can fix it or something?

avatar image ZeroParadigm Aug 01 '15 at 08:31 PM

He means to try this alt text

When you see an empty white arrow on a blueprint node, it means that it is a function that needs to be executed. If you have your white line going through the function it will be called, in this instance you're not executing the "Set Sound" node

soundnode.png (271.3 kB)
avatar image Danaleks Aug 01 '15 at 09:51 PM

Ok, I got it now. I've tried to hook it up as you show, but still there's no sound at all. As I understand, the problem is that there's nothing to be played, thought the path to the node is highlighted during the moment when it should play the sound.alt text

1.png (623.1 kB)
avatar image Vaanes Aug 01 '15 at 10:14 PM

Use play sound attached or play sound at location instead.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Thanks everyone for your advice! I got that working now

more ▼

answered Aug 02 '15 at 11:39 AM

avatar image

Danaleks
6 2 4 6

avatar image MA1 Productions May 20 '16 at 12:05 AM

How did you fix it

avatar image Bluntmaster Nov 03 '16 at 09:22 AM

I know this is an old thread but this is how I achieved the same thing by making a low health sound. alt text

helper-tip.jpg (530.4 kB)
avatar image Loqz Jan 08 '17 at 03:00 AM

Mate, how'd you get those wires to turn like that? The overlapping spaghetti wires have been getting on my nerves and I'd love to learn how you did that.

avatar image Bluntmaster Jan 08 '17 at 03:48 AM

Hey Loqz, What you would do is double click on the wire and a node will be placed on the wire. From there just select the node and place them where you need them to bend the wires :)

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question