x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

No value will be returned by reference?

I have an event node in my player class that executes on server and it takes an array parameter of a custom actor component class I created.

When using the event node, there is a note on the bottom of it that states: No Value will be returned by reference. Does anyone know what would cause such a thing as well as a potential fix? The value itself sends nothing, I've checked with print strings and all.

Thanks!

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Aug 06 '15 at 02:46 PM in Bug Reports

avatar image

Cmoritz
36 2 4 6

avatar image Cmoritz Aug 06 '15 at 10:34 PM

It doesn't have that strange note at the bottom of the node when it isn't an array but if it is an array I get that warning. Any ideas?

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Aug 07 '15 at 02:27 PM

Hello Cmoritz,

I have a few questions for you that will help narrow down what issue it is that you are experiencing.

Quick questions:

  1. Can you reproduce this issue in a clean project?

  2. If so, could you provide a detailed set of steps to reproduce this issue on our end?

  3. Could you provide screen shots of the blueprints involved with this issue?

avatar image 2rusbekov Sep 07 '15 at 04:32 AM

Have same

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Sep 08 '15 at 01:38 PM

Hello 2rusbekov,

Could you provide the information for the questions that were asked of Cmoritz? This information will help narrow down what issue it is that you are experiencing.

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Aug 10 '15 at 02:57 PM

Hello Cmoritz,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you.

avatar image Frozenfire Sep 12 '15 at 04:39 PM

Hello I am facing similar issue. . I realized adding custom event with an input of integer array will cause this. It will also create spam log everytime it is run

LogScript:Warning: Attempted to get an item from array K2Node_CustomEvent_ButtonArray out of bounds [8/1]!

lots of this

alt text

abc.jpg (41.5 kB)
avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Sep 14 '15 at 02:43 PM

Hello Frozenfire,

Could you provide the information for the questions that were asked of Cmoritz? This information will help narrow down what issue it is that you are experiencing.

avatar image Frozenfire Sep 15 '15 at 05:15 AM

Let me try to reproduce it. Apparently I'm also getting it on non-array and non-integer.

avatar image CriErr Sep 16 '15 at 07:58 PM

Im getting this issue as well. Repro:

Create custom event, add actor variable blue type(reference), make it array, compile.

I dont understand why is that warning happens, custom event know as "no value return". Unless i don't understand something or Someone screw up with implementation and QA team with testing.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

Hello CriErr,

After doing a bit more digging I found that this is a known issue (UE-20613) and it has been sent to the developers for further consideration. I have provided a link to the original thread. Please feel free to visit that link for future updates on this issue.

Link: https://answers.unrealengine.com/questions/294737/49-arrays-are-broken-in-custom-events.html

Make it a great day

more ▼

answered Sep 16 '15 at 08:54 PM

avatar image

Rudy Q ♦♦ STAFF
47.8k 544 132 522

avatar image John Alcatraz Oct 09 '15 at 05:32 AM

Hi Rudy, any update on this? Do you have an idea how to workaround it if I can't circumvent to send arrays to a server RPC?

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Oct 09 '15 at 01:41 PM

Hello John,

I went ahead and double checked on this issue for you, I found that this issue has bot been resolved as of yet. I will be sure to bump up the community interest in the report for this issue. Thank you for your time and interest.

Make it a great day

avatar image John Alcatraz Oct 09 '15 at 04:37 PM

Hi Rudy, thanks. I have found using a struct with the arrays inside to be the easiest workaround, that works fine.

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Oct 09 '15 at 05:05 PM

Thank you for the suggested workaround. I am happy to hear that you that you can continue working.

avatar image MagicBots Aug 13 '16 at 02:08 AM

In case it helps anyone else who finds this thread: To create your own struct with blueprints, it's right-click in content browser > blueprints > structure

avatar image TorQueMoD Feb 09 '17 at 06:25 AM

So I've run into this issue when following the Setting Up Advanced AI stream with Ian Shadden and Meiszko Zielinski. In the tutorial they use the "On Perception Updated (AI Perception)" node and then drag out the Updated Actors array and run a For Each Loop from the array. Not sure how I could turn the On Perception Updated node into a custom structure. Any chance this is going to be fixed soon?

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Feb 09 '17 at 01:55 PM

Hello TorQueMoD,

Please use the original thread for future questions/concerns. This is for tracking purposes. I have provided a link to the public tracker. I hope this information helps.

Link: https://issues.unrealengine.com/issue/UE-20613

Make it a great day

avatar image DevDevy Jun 27 '17 at 06:42 PM

I am also having this issue, I've expanded on what was in the live stream. Error only appeared after upgrading to 4.16

avatar image yar3333 Jan 07 '19 at 09:35 PM

I have same problem in 4.21.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

Problem is occurring in 4.21.2

No value will be returned by reference. Parameter 'Measurements'. Node: Bind Event to Measurement The variable is not set to pass by reference.

more ▼

answered Feb 11 '19 at 12:27 PM

avatar image

Steven.W
19 1 5 5

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question