x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Elemental Demo particles don't look the same in my own project

Hi,

I've been taking a look at how things are done in the Elemental Demo and saw the TorchFire particles. It's quite a bright flame. I wanted to see how it would look in my own project and migrated it to my project. But unfortunately the particle looks a lot different in my own project.

I've attached the two screenshots to compare. The screenshot above is from the Elemental Demo project.

Is there something I'm missing here? As far as I can see all the module settings are exactly the same between the two projects.

alt text

alt text

Product Version: UE 4.8
Tags:
nolight.png (669.6 kB)
light.png (1.5 MB)
more ▼

asked Aug 13 '15 at 08:11 PM in Rendering

avatar image

Cryptical
58 8 12 27

avatar image [Epic]homeRye STAFF Aug 15 '15 at 02:05 PM

Do you have any post process setup in your scene in the new project?

avatar image Cryptical Aug 15 '15 at 02:12 PM

Only default post processing:

Seperate Translucency: On Custom Depth Pass: Enabled Bloom: Off Ambient Occlusion: On Ambient Occlusion Static Fraction: On Auto Exposure: Off Motion Blur: Off Lens Flares: Off AA: Temporal

should I add a post processing volume?

Thanks for getting back to me. I don't necessarily need the particle system but I'd like to know why it's not working correctly.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Cryptical -

Try to copy the settings from the Post Process Volume in Elemental Demo into your project's volumes. Make sure that the volume in your project is unbound and it should process your particles to look the same as the Elemental Depth.

Thank You

Eric Ketchum

more ▼

answered Aug 19 '15 at 05:59 PM

avatar image

Lovecraft_K ♦♦ STAFF
36.7k 702 260 735

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question