x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Lights + hidden layer dont display ingame

A new bug with 4.9, if a light is on a hidden layer, it will not work in game. I find it good to keep my lights and effects on their own layers, in 4.9 i found a bug that if a light is on a hidden layer, it will not display in game.

However if an effect is on a hidden layer it dsiplays in game (as intended)

This is a little frustrating...

Cheers :)

Product Version: UE 4.9
Tags:
more ▼

asked Sep 06 '15 at 06:06 AM in Bug Reports

avatar image

Gibbz
61 5 9 15

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hi Gibbz,

This looks like an issue that was broken in 4.8 and is now fixed in 4.9.

If lighting is on a layer and that layer is hidden it should not render. In 4.8 the Billboard for the light would be hidden, but not the actual light itself.

Thank you!

Tim

more ▼

answered Sep 08 '15 at 02:20 PM

avatar image

Tim Hobson ♦♦ STAFF
49k 886 96 873

avatar image Gibbz Sep 09 '15 at 05:57 AM

Well i assume its a bug, as other stuff which is on that hidden layer is visible in the game :| So there's no consistency there. In which case, anything on a hidden layer should then not render in game...

So there is a bug still there.

avatar image Tim Hobson ♦♦ STAFF Sep 09 '15 at 02:47 PM

My mistake, looking into this further, anything in the Layers should only work while editing and not in PIE.

Apologies for the confusion on my part. :/

I've entered UE-20890 for this. Once there is an update I will post back here.

Thank you!

Tim

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question