x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Spawned Actors Can't Receive Movement Input?

Can spawned Actors not receive Movement Input? I made a very simple actor blueprint, and a very simple spawner blueprint, (See Screenshots,) but when the actor is spawned it won't move. It's important to note, if I place the actor in the scene, it moves just fine by itself, but if it is spawned in, it won't move at all. The spawner itself is just an icon, and has no collision, so the spawned actor, (FTCharacter_Old in this case,) isn't running into anything. Its just sitting there, not doing anything at all. But when I place a blueprint of the actor into the gameworld manually, it works just fine. Any ideas why this might happen?

Actor Spawner: alt text

Actor Being Spawned, (FTCharacter_Old): alt text

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Sep 09 '15 at 04:50 AM in Blueprint Scripting

avatar image

Valmont Deimon
55 5 9 13

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

2 answers: sort voted first

I'm not sure, but I guess it's possible that a Character cannot move without a Controller possessing it.

The fact that it works when placed in the level, but not when spawned makes me suspect that the setting for Auto Possess AI is wrong. In your Character's Class Defaults, check whether Auto Possess AI is set to "Placed in World or Spawned".

alt text

more ▼

answered Sep 09 '15 at 06:24 AM

avatar image

erinacea
1.8k 69 28 113

avatar image Valmont Deimon Sep 09 '15 at 06:37 AM

Yes! Thank you. That's it exactly. It was by default set to "Placed in World." After I changed it to "Placed in World or Spawned" and recompiled, It immediately started moving. I didn't even know this was a setting that existed. Thank you again, you have redeemed me of several hours of frustration. :)

avatar image Kane Blackmoor Oct 22 '18 at 06:54 PM

Man that tip of Auto Possess Player: Player 0 instead of disabled saved me from insanity!! I even couldn't debug the blueprint. Those settings solved my problem :)

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

Help me a Looot :)

more ▼

answered Sep 02 '18 at 07:44 AM

avatar image

Playaraund
1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question