x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Swarm agent failed to determine engine directory!

I started a new project and since i updated from 4.7 to 4.8, later to 4.9 but the problems are still appear, I have enourmous problems with rendering and light building. In older project the light was builiding always before, but since i updated i can´t build the light. I thought its a local problem and updated all my drivers to the newest version. Also i installed Unreal Engine 4 again and tried. So i stopped by now with light building and was waiting for a new update. To see what is really the problem, i created a new project with a little landscape, a waterplane and 5 palms. I started again to build the light with a lightmass importance volum, but by now it doesn´t works. I searched through a lot of questions ut the most answers are not really helping. I started to setted the settings in a new way and i had a little success that the coordinator and the agent ae woking togther, i setted all lights to dynamic lights and i have by now the Lightmaps under 256. Also i restarted and did all what i could find to get it working, but the light still stucks by 98% for hours, what isn´t normal, when all the other process was finished in seconds.

I need a working soultion and not an example of ways what can help, also nobody who say, that its because of the RAM, because never my RAM was more than 70% and how i said it was working before with the same pc and a more larger size of world.

Thank u

Here my log file: link text and here the screen at the same time of process: alt text

and yes i had canceld the building process fast by now, but it s not the first log (and after i had delete the cache folder like one person said) i have no other cache log.

Product Version: UE 4.9
Tags:
more ▼

asked Sep 13 '15 at 06:38 PM in Rendering

avatar image

MoonwareGames
36 5 11 15

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

By now, i have found my own solution to fix it. All to do is to load the older version of Unreal Engine 4 and deinstall the current version (or update if its possible), then load a new project and build the light in the old verion. Install the update or the new version again and then load the current project u want to render and build the light. The error will appear one time , but the swarm agent will build the light and the lightmass volume and it will works. At least i don´t know how long this will be solution but it works by now.

more ▼

answered Sep 15 '15 at 05:57 PM

avatar image

MoonwareGames
36 5 11 15

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question