x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[AI] Multiple Nav Meshes for multiple Agents

Hey there, I have spent a lot of time reading, learning and messing around with AI nav meshes. I currently have two nav meshes set up for 5 AI. I am using a small / medium nav mesh that handles all of my common monsters (radius 70 - 150) as well as a larger nav mesh for my boss monsters (400 radius). No matter what setup and settings I use in the recastnavmesh data I cannot get the both to work correctly. Often it simply is stuck on "Rebuild nav mesh" on startup, even after building the nav mesh. Sometimes if it does work with certain settings, the AI will move to an incorrect position. I am really confused with the last bug as it is not related to my actual AI (works perfectly on a single nav mesh). Everything is running the same except they spaz out and move to an incorrect place. I have changed the settings in the monsters movement capabilities and turned of fbUpdateNavAgentWithOwnersCollision .

I simply cannot fathom why we do not have the ability to associate an agent with a particular recastnavmesh. I cannot debug what is causing the problem. I have tried changing the settings of the capsules, recast nav meshes, movement capabilites as well as recreating the nav mesh and more. Any ideas on what I may be doing wrong?

TLDR: PLEASE make it so I can associate a particular agent with a particular recastnavmesh.

Product Version: UE 4.9
Tags:
more ▼

asked Oct 07 '15 at 03:09 AM in Using UE4

avatar image

PantherNZ
66 5 7 15

avatar image hvs_jbg Oct 14 '15 at 11:52 PM

I'm experiencing similar issues when trying to support multiple navmesh agents. Adding more than a single agent seems to cause characters that were once navigating correctly, to move around incorrectly, even if the character's nav radius matches the original nav agent. This seems like a bug -- one that will hopefully be fixed in future updates.

avatar image SlothKidHero Mar 20 '17 at 05:38 PM

Did you ever find a solution to that problem?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question