x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Variable Value Reset To Random Value / Default Value Doesn't Propagate to Child

Hi,

I'm currently building a skill system. I have a base class in C++ called skill_base and skill_base_blueprint which provide basic functionality and variables for skills. I then create a child blueprint based on skill_base_blueprint. I've also create an Instanced array variable of skill_base type (Skill List) to store my skills in variables.

The problem is whenever i recompile my skills in blueprint, the name in Skill List reset to some weird names and it is not considered as an instance of my skill (Return none) thus doesn't work in game until i manually reset it to the correct ones.

Before Compile alt text

After Compile alt text

Here is how the skill list array container is created in C++ :

 public:
     //Skill that is usable by the monster
     UPROPERTY(EditDefaultsOnly, BlueprintReadWrite, Instanced)
     TArray<Uskill_base*> skillList;

Besides that, The default value of the skill container (Skill List) doesn't propagate to child classes even after the child class variable are set to default and base & child class is compiled.

It would be great if someone have a solution for it as every single time it will revert back to default value when i manually set the skill again which i need to individually set different values for different monsters one by one and it is way too tedious.

Product Version: UE 4.9
Tags:
beforecompile.png (452.3 kB)
after.png (432.2 kB)
more ▼

asked Oct 15 '15 at 01:43 AM in Bug Reports

avatar image

UltimateGoDLikE
21 2 3 7

avatar image Rudy Q ♦♦ STAFF Oct 15 '15 at 05:57 PM

Hello UltimateGoDLikE,

I have a few questions for you that will help narrow down what issue it is that you are experiencing.

Quick questions:

  1. Can you reproduce this issue in a clean project?

  2. If so, could you provide a detailed list of steps to reproduce this issue on our end?

  3. Could you provide screen shots of any other blueprints that may be involved with this issue?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

Hello UltimateGoDLikE,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you.

more ▼

answered Oct 19 '15 at 01:14 PM

avatar image

Rudy Q ♦♦ STAFF
47.7k 545 132 522

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question