x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Startup Movie immediately cuts off on a packaged game

I'm currently using 4.9.2 and when I run a Packaged game, my startup movie gets cut-off after about 2 seconds of playing. If I run a non-packaged game, the movie will run to length. I've tried the editor/project movies options but they do not change any behavior.

I currently have my movie "LoadingScreen.mp4" inside of the "Movies" content directory and its 1280x720. In general, the startup movies options don't seem to work correctly in regard to skipping and ect...

I've been following this thread here: MovieThread However, my issue is a little different so I posted a new thread here.

I would appreciate any help on this matter. Thanks =)

Product Version: UE 4.9
Tags:
more ▼

asked Oct 22 '15 at 08:03 PM in Using UE4

avatar image

Devero
2.3k 114 62 234

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Hey Devero,

I just tested this issue on my end using the same video file type and size, and did not get the same results you are reporting. Would you mind testing this same video in a new blank project, and providing me with the steps you are taking so I can reproduce this issue on my end?

Thank you,

Andrew Hurley

more ▼

answered Oct 22 '15 at 09:04 PM

avatar image Devero Oct 23 '15 at 04:07 PM

Thanks Andrew for the quick response,

I created a new project (4.9.2) and used my existing video. The video worked perfectly in non-packaged and packaged game. It also recognized the skipping if the player clicked the mouse.

Now I will, go back to my project and see why its not working the same way. If you have any quick suggestion please let me know. I'll come back with what I find. =)

avatar image AndrewHurley Oct 23 '15 at 05:22 PM

Sounds good! Glad you can get it working in a blank project. To be honest, when I tested, I did not even create a Movies folder. I simple added the video by using the browse function in the Startup Movies option within the Project Settings menu.

Let me know what you discover.

avatar image Devero Oct 23 '15 at 06:17 PM

Alright, so I got it working in my project.

Basically, I used the old way of doing the video back from 4.2 shooter game example where you loaded a separate module up. Once I removed that whole module and just assigned it in the editor it worked just fine. I checked both packaged and non-packaged version.

A side question, is there a way to make the video skip on a keypress also not just a mouse button click? Thanks again.

avatar image AndrewHurley Oct 23 '15 at 06:38 PM

Glad to hear you got it working. As for skipping the movie, you should be able to skip the movie with the spacebar or escape key already, but let me know if this is not the case.

Cheers,

Andrew H

avatar image Devero Oct 23 '15 at 06:41 PM

Actually by default "Esc" or "Spacebar" doesn't do the skip. I tried this in the blank project as well to make sure I wasn't consuming input somehow.

avatar image AndrewHurley Oct 23 '15 at 08:37 PM

You are right, and you might need to program this option in, because I cannot seem to find another route to make this happen. I was thinking that perhaps you could create a new 'Action Mapping' key and assign it to open your first level. This should skip the opening movie as well.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I solved this by using adobe media encoder, and encoding the video to H.264 1280x720 @ 23 fps.

more ▼

answered Oct 23 '15 at 10:34 PM

avatar image

iwantcrayons
21 2 3 6

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question