x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Matinee lighting group animation doesn't work in PIE

UE4.8.3

I've set up a scene with a Matinee where everything works perfectly except for the animation changes I made to the directional light source in my level. When I scrub the Matinee window or hit play, everything looks great, but when I hit Play in Selected Viewport, everything BUT the lighting group plays.

Here's a quick video showing this happening: (Notice in the first play the sunlight flips to light the other side of the ship but in the second play through, its dark on that side). https://youtu.be/6_ea763AGNw

Any idea how to fix this?

Product Version: UE 4.8
Tags:
more ▼

asked Oct 25 '15 at 09:16 AM in Rendering

avatar image

TorQueMoD
1.2k 90 118 149

avatar image Lovecraft_K ♦♦ STAFF Oct 28 '15 at 05:55 PM

Hi TorQueMoD -

Can you confirm a few things about your setup? Is the Lighting Actor you are using in the Lighting Group i.e. do you see the camera icon next to the Light Group? Is the Directional Light's Mobility set to movable? When the light moves around the ship on the second pass, are you just rotating the light source or also adjust intensity values?

Thank You

Eric Ketchum

avatar image TorQueMoD Oct 28 '15 at 06:44 PM

Hey Eric,

I've since dropped that method and moved on to a different strategy due to time constraints so unfortunately that scene in its previous incarnation was deleted. Yes the actor was in the lighting group, that's the first thing I do to set it up - didn't know there was any other way - and yes the camera icon was there. There is a slim chance the light source wasn't set to moveable as I started from an empty scene and just dragged the directional light into it but that seems strange that it would work in PIE if it wasn't. I've also noticed on a statis mesh for example, as soon as I add it to Matinee, it automatically gets set to moveable. I was only rotating the light.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi TorQueMoD -

I was able to reproduce the issue you were describing by attaching a Stationary Light to a Light Group in Matinee. Stationary Lights are not updated automatically because the Light can be adjusted Color and Intensity-wise via Matinee with no issue.

Thank You

Eric Ketchum

more ▼

answered Oct 29 '15 at 06:40 PM

avatar image

Lovecraft_K ♦♦ STAFF
36.6k 703 260 737

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question