x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

[Solved] Teleporter trigger volumes not working in specific locations of a level

Hi everyone.

I have a strange problem using Unreal 4.9.2 on a Mac. I am at the stage of prototyping and I am using simple teleporters to test out the layout of my stages. Here is the thing. Some teleporters simply won't work, they won't even register an overlap and if they do they don't fire anything.

I use a blueprint for the teleporters, in there I have a particle and a collision box. I use two of those, HG_Portal_A and HG_Portal_B. The traffic is one way from A to B.

I use the blueprint as shown in the image, in my Level Blueprint.

alt text

I place one pair (A & B) then another and they work perfect, I place a third... fine, I place a forth and it will not work, I place a fith it works, a sixth it works, seventh wont work etc, etc.

What I have tried and didn't work.

I tried switching game modes, going from 1st to 3rd. Tried reloading the level, nothing. Tried restarting Unreal. Tried veryfing Unreal. Redownloaded it. Replaced the teleporters. Replicated the procedure with just trigger volumes and no blueprint. Used Breakpoints and Printed a string after each step. The strings got printed but no teleportation. Sometimes it goes straight to isTeleporting (True) skipping the isTeleporting (False) path of the branch, even if the isTeleporting was set as (False) At Begin Play. In one level the first teleporter I insterted didn't work.

Some trigger volumes refuse to work at specific locations and this is happening all over my project.alt text

I don't know if it helps but two of the teleporters that failed in my first level. did so around that Location.X.

Any help is appreciated. Thank you.

Update: Dec 6

I tried something else today in my first level. I moved a pair of teleporters that work (A & B) to the location of the teleporters that don't work (C & D). A & B stopped working too. I moved A & B back to their original location and the worked just fine again. See image below.

alt text

SOLUTION

It turns out that IF a single pixel of the destination BP's Tigger Volume is beneath the surface, the game will not spawn you there. That is why the origin trigger box acts weird. I hope this helps anyone playing around with teleporters.

Product Version: UE 4.9
Tags:
more ▼

asked Dec 06 '15 at 02:08 AM in Bug Reports

avatar image

Sutorcen
206 8 13 18

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

SOLUTION

It turns out that IF a single pixel of the destination BP's Tigger Volume is beneath the surface, the game will not spawn you there. That is why the origin trigger box acts weird. I hope this helps anyone playing around with teleporters.

more ▼

answered Dec 06 '15 at 05:46 PM

avatar image

Sutorcen
206 8 13 18

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question