x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

ue4.10 multiplayerShootout Client not showing properly

I have a problem with the multiplayerShootout demo. When i launch a game in the editor and click on play on the server, the map server launch fine but the client screen becomes black. I use ue4.10.2, anyone have the same issue or is it coming from my computer?

Product Version: UE 4.10
Tags:
more ▼

asked Feb 04 '16 at 04:54 PM in Bug Reports

avatar image

tmadec
46 1 5 6

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi tmadec,

There are a number of issues with Multiplayer Shootout sample in 4.8 and beyond, mostly due to a change in how UMG widgets are handled between 4.7 (when the sample was created) and 4.8. We have a bug report in for this particular issue with the Client menu widget disappearing after clicking Play on the Server (UE-17889). This will only happen when playing in the editor, and not a packaged or launched project, and only if the Play settings are set to Auto Connect To Server (Editor Preferences > Play > Multiplayer Options). Disabling that will prevent this problem, but cause other problems with focus in the Client window (also a known issue).

The simplest way to continue testing with this in the sample past 4.7 is to open the Main Menu map's Level Blueprint. You'll see Event Begin Play hooked up to a cast to MyGameInstance. Instead, disconnect Event Begin Play and instead use the Create Widget node set to Main Menu. With that Return Value, run Add to Viewport. Then, to make sure the window gets a visible mouse cursor, Get Player Controller > Set Show Mouse Cursor (True). It should look like this:

alt text

Remember, this is just a simple workaround for this issue while Playing in Editor. When you package the game or launch, it's best to reconnect Event Begin Play to the GameInstance cast and function call.

Hope that helps!

more ▼

answered Feb 04 '16 at 07:46 PM

avatar image tmadec Feb 04 '16 at 10:13 PM

This is all i wanted to know, thank you Ben! It's working

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question