x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Set tangent at spline point not working!!!

Hi, Please check the function Set tangent at spline point. Its producing garbage result. I have attached screenshot for the same.

I am setting a tangent using the set tangent at spline point. I have print the values before and after setting. It is expected that whatever i set should reflect when i read it back, which is not happening. Set location at spline point works. Also fyi the set tangent at spline point is set to world coordinate mode.

https://answers.unrealengine.com/storage/temp/78488-bug1.png https://answers.unrealengine.com/storage/temp/78489-bug2.png

Product Version: UE 4.9
Tags:
bug1.png (167.8 kB)
bug2.png (264.8 kB)
more ▼

asked Feb 13 '16 at 06:17 PM in Bug Reports

avatar image

Atin123
5 3 5 5

avatar image Adam Davis STAFF Feb 15 '16 at 08:59 PM

Hi Atin123,

Are you attempting to update the spline at runtime? Currently this is not possible. If not, please let me know what steps you are taking to reproduce this error on your end. In addition, does this occur in a clean, blank project with no additional content or is it limited to one project?

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:43 AM

Hi, yes i am updating the spline at runtime. It works when i use the world coordinate mode. it does not work when coordinate mode is set to local. Also in my project i am updating spline at runtime and it works fine only the local coordinate setting for tangent does not work. Please reproduce and check. Thanks Atin

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Atin123,

We have not heard from you in several days. I am marking this as answered for tracking purposes. If you are still experiencing this error, please comment with the requested information.

more ▼

answered Feb 19 '16 at 09:10 PM

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:43 AM

Hi, yes i am updating the spline at runtime. It works when i use the world coordinate mode. it does not work when coordinate mode is set to local. Also in my project i am updating spline at runtime and it works fine only the local coordinate setting for tangent does not work. Please reproduce and check. Thanks Atin

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:52 AM

Hi, yes i am updating the spline at runtime. set tabgent works when i use the world coordinate mode. it does not work when coordinate mode is set to local. Also in my project i am updating spline at runtime and only thing that does not work is the collision component of the spline mesh component, so have to build the collision component by myself. Is this feature will be supported in future?

Thanks Atin

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:54 AM

Hi i stopped using the function set tangent due to its large complicity. I have seen that spline tangent update automatically when user does not tries to set it, So i have let the spline tool itself set it to best possible shape instead of me setting the tangent. I now only update the location of spline component

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:55 AM

Sorry i have deleted the code which was producing the error. I am only working on one project.

avatar image Adam Davis STAFF Mar 01 '16 at 06:46 PM

Do you have any specific steps I can take to reproduce this error on my end?

avatar image Atin123 Mar 19 '16 at 05:53 PM

try using the set tangent at spline point with coordinate mode set to local. it was not working for me. Then i switched to world mode and converted all my calculation to world space by using absolute scale and all, then it worked.

avatar image Atin123 Mar 19 '16 at 05:57 PM

hi i have not explained the problem properly when i read now. Sorry for the inconvenience. I wanted to say that Set tangent at spline point works when the coordinate mode is set to world but it doesn't when it is set to local. And I am doing relative to world translation myself and it is correct as it is working for other parts.

avatar image Adam Davis STAFF Mar 22 '16 at 07:49 PM

Can you show me a screenshot of how you are setting this up and/or reproduction steps I can follow? I'll be happy to take a look and see if I can reproduce this on my end.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question