x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Spline points not working as expected!!!

Hi, I am constructing a circular path using spline but it is not working as expected, at some point the spline tangent Y axis gets rotated by 180 degree. I have attached the screenshot for the same. The blueprint used is a sample one, i have attached it for reference. Please tell me a solution for this.

Best regards Atinalt text

Product Version: UE 4.9
Tags:
spline1.png (602.4 kB)
spline3.png (674.1 kB)
spline4.png (702.3 kB)
spline5.png (698.4 kB)
spline6.png (170.1 kB)
more ▼

asked Feb 14 '16 at 02:10 PM in Bug Reports

avatar image

Atin123
5 3 5 5

avatar image Atin123 Feb 14 '16 at 03:56 PM

Hi the problem seems to be with spline mesh component function to set the position and tangent. it is reproducible when I try to make a circle in YZ or XZ plane.

avatar image Atin123 Feb 14 '16 at 08:18 PM

HI one work around to the problem is a very trickey one, but only will work if you are working on one plane. So solution is to rotate the actor such that spline point will lie in X-Y plane relatively. This is very tedious work around. Wish i get a proper solution

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Atin123,

Are you trying to create a closed loop or a standard roller-coaster loop?

It should come down to playing with the SplineUpDirection setting to get the results you want. Could you include a screenshot of exactly what results you are getting?

more ▼

answered Feb 16 '16 at 08:36 PM

avatar image

TJ V ♦♦ STAFF
41k 1009 183 494

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Feb 23 '16 at 08:27 PM

We are marking this report as Resolved for tracking purposes. If you would like to continue investigating the issue, just post a comment to reopen the report.

Thanks,

TJ

avatar image Atin123 Feb 27 '16 at 02:39 AM

Hi i am doing open loop. I have attached 5 screenshot posting the issue. Please reproduce following the way i have done, u will the issue

Thanks Atin

avatar image TJ V ♦♦ STAFF Mar 02 '16 at 09:26 PM

Try setting the Spline Up Dir of the 'Add Spline Mesh Component' node like I have pictured below. I duplicated your setup and this fixed it for me.

alt text

splineupdir01.png (14.4 kB)
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question