x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Strange behaivior with replicated splines

I"m having a very strange issue with replicated spline shapes. This only occurs on clients, where the spline seems to "dissolve" while loading. It doesn't dissapear entirely, rather it sort of...melts?

Here's a video showing what I mean: https://www.youtube.com/watch?v=3jdgC_eJZoY

I'm also getting this error in the console, which I think is a replication problem--but it's just a spline, I don't know how complicated it could possibly be.

LogNetPackageMap:Warning: FNetGUIDCache::SupportsObject: ChildActorComponent /Game/Maps/UEDPIE_1_Doors.Doors:PersistentLevel.BP_Spline_Component_Placement_C_1.ChildActorComponent_16 NOT Supported.

Product Version: UE 4.10
Tags:
more ▼

asked Feb 19 '16 at 05:15 PM in Rendering

avatar image

Andyfilms
18 2 3 6

avatar image jayice Feb 19 '16 at 05:16 PM

Attempted to view the video, but it is set to private.

Jay

IceWare

avatar image Andyfilms Feb 19 '16 at 05:31 PM

Whoops, slipped setting the visibility. Try it now!

avatar image jayice Feb 19 '16 at 05:35 PM

Andy,

Having messed with splines a bit, I've never seen this behavior. Are you attaching spline mesh components to the spline itself? Or perhaps I've never used a spline the way your trying too, and I don't know what too look for.

The reason I ask, as to what your attaching, the error message your getting, indicates that you are not using a Splinemesh component.

Jay

IceWare

avatar image Andyfilms Feb 19 '16 at 05:43 PM

Thanks Jay. Because I'm just utilizing the spline as a path to spawn multiple objects, rather than a a mesh deformation tool, I've opted to use "add child actor component" instead of a spline mesh component to allow me to spawn blueprints instead of just meshes.

I am totally open to the idea that this is wrong and that there is a better way--that's just the best way I could come up with to do achieve this.

The blueprint I'm using for the spline is literally the exact one from the Content Examples, but with that one node swapped.

avatar image jayice Feb 19 '16 at 06:07 PM

Andy,

Never have tried to attach an "actor" to a spline. This is not to say it cannot be done, I've only added spline mesh components, and they do not display the behavior you are seeing.

I'm digging around in some code, and will see what happens on attaching an "actor" of some nature.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question