x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Issue when teleporting camera + character

I have a simple blueprint where every time you complete a room a new one is created, in this one

alt text there are 2 arrows, the left one is CharacterDestination and the right one CameraDestination. (top-down camera by the way)

So after the room is created this function runs inside the character blueprint to teleport the character to the new room alt text. The first part that teleports the character runs fine (tested this) but the second part that sets the camera location has an issue which I can't figure out. It's supposed to move the camera to the new location without changing the height.

Product Version: UE 4.10
Tags:
1.png (73.7 kB)
2.png (132.8 kB)
more ▼

asked Feb 25 '16 at 07:19 PM in Blueprint Scripting

avatar image

MuFeR
41 5 9 8

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

So I've found the problem. In my character blueprint I have 2 variables (LockVertical-LockHorizontal) which are on event tick and if one of them is true it locks the camera on the corresponding axis and if both are false the camera follows the character as seen here.alt text

For some reason after the teleport function runs for a single frame it bypasses the branch (even though i made both variables false by default and disabled anything that changes them to test if this was the issue) so thats why the camera didn't appear in the right place. I simply set a boolean just before the branch in this image which changes half second after the teleport happens just to avoid the issue and now it works fine.

3.png (106.4 kB)
more ▼

answered Feb 25 '16 at 09:07 PM

avatar image

MuFeR
41 5 9 8

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question