x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Can't find File for Asset

So I am using UE 4.10 and for some reason I keep seeing the editor trying to find files that don't exist any more when packaging. I even went into the folders and deleted the .uasset files in there as well.

But it still tries to locate files that don't exist. This really adds to the packaging time and some times the packaging process is waiting for something for what feels like an eternity. I can't figure out what I am missing as deleting cache files, restarting the editor or restarting the computer didn't do anything about it.

 arning: Failed to load '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_Mat': Can't find file for asset '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_Mat' while loading NULL.
 MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.02.28-16.25.19:491][  0]LogLinker:Warning: Can't find file '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat'
 MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.02.28-16.25.19:491][  0]LogUObjectGlobals:Warning: Failed to load '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat': Can't find file '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat'
 MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.02.28-16.25.19:491][  0]LogLinker:Warning: Can't find file for asset '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat' while loading NULL.
 MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.02.28-16.25.19:492][  0]LogUObjectGlobals:Warning: Failed to load '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat': Can't find file for asset '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Branches_2_Mat' while loading NULL.
 MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.02.28-16.25.19:492][  0]LogLinker:Warning: Can't find file '/Game/KiteDemo/Environments/Trees/HillTree_02/HillTree_01_Fronds_Mat'

This gotta be a bug or something. Can it be fixed?

Product Version: UE 4.10
Tags:
more ▼

asked Feb 28 '16 at 04:40 PM in Bug Reports

avatar image

OmniOwl
219 19 27 35

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF Mar 02 '16 at 05:11 PM

Vipar,

Please right-click in the Content Browser and make sure that you've selected to 'Fix up all Redirectors'. If you've already done that, please make sure that your blueprints and levels do not call for any assets that you have since deleted from your project. I'd also suggest that deleting your Intermediate, DerivedDataCache, Saved folders from your project.

Let me know if that makes a difference, thanks! :)

avatar image Samantha Sutton ♦♦ STAFF Mar 09 '16 at 07:08 PM

Vipar,

Could you please provide me with a copy of your full output error logs? This way, I will be able to see exactly what is happening.

  • Is this happening on a new project?

  • Did you create your project out of one of our templates or sample projects?

  • Are you in 4.10.4?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Hey Vipar,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you!

more ▼

answered Mar 08 '16 at 05:20 PM

avatar image OmniOwl Mar 08 '16 at 05:21 PM

Didn't make any difference

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Right click root of content folder->Validate Assets. If you have bad assets it will tell you, or it will crash. Either way you will see which asset(s) are at fault. Do this after Samantha's suggestion, if her's doesn't work

more ▼

answered Jul 23 '19 at 12:59 AM

avatar image

Trandana
52 5 5 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question