x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Glitch in nav mesh when adding my own assets

First time I am using UE4 and I am having a problem. We have created some roads with sidewalks where people are going to walk on the sidewalks. We created the static mesh in Blender and added collision boxes to the road component's blueprint in UE4 to mark the difference between the road and the sidewalk. But when we add this road component to a level and encapsulate it in a NavMeshBoundsVolume we get some weird glitches. There comes gaps at random which our AI people can't move past.

alt text

alt text

In the upper picture you can see the gap, and in the lower you see the component without seeing the navmesh (P). The gap comes at random, if I add the exact same component at another location in the same level, there is no gap, but adding another one might cause a gap to appear... The same thing happens if I only add the static mesh, so I suppose it does not have anything to do with the blueprints.

Here is a link to a small project i created with a few components which shows the "gap" i'm talking about. If you open TestLevel in Content -> Levels I have a small map where you can see the glitch, both when using a road as a blueprint and when it is a static mesh.

Does anyone know why this is happening and how to fix it?

Product Version: UE 4.10
Tags:
more ▼

asked Mar 06 '16 at 12:23 PM in Using UE4

avatar image

slimjim10
1 1

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

0 answers: sort voted first
Be the first one to answer this question
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question