x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

SetTextureParameterValue node is not working anymore

SetTextureParameterValue node for changing the texture of a material instance from the blueprint is completely broken. I can't change the texture of the instanced material from the blueprint anymore. This was working on 4.10.

Product Version: UE 4.11 Preview
Tags:
more ▼

asked Mar 24 '16 at 03:59 PM in Bug Reports

avatar image

SumFX
119 2 12 18

avatar image Adam Davis STAFF Mar 24 '16 at 05:00 PM

Hi SumFX,

Can you show me your material setup as well as your blueprint setup for how you are setting the dynamic material instance as well as how you are altering it?

avatar image SumFX Mar 24 '16 at 05:08 PM

Hi Adam, Sure;

alt text

alt text

All other type of altering are working by the way (Vector, Scalar). As i said, exact same setup was working before updating from 4.10.

Thanks.

materialsetup.jpg (217.0 kB)
blueprintsetup.jpg (222.4 kB)
avatar image SumFX Mar 24 '16 at 05:15 PM

And the instancing part

alt text

avatar image SumFX Mar 25 '16 at 05:35 PM

Hi Adam,

Any luck for helping me out? Or we are sure that it's a bug? Thanks.

avatar image Adam Davis STAFF Mar 25 '16 at 07:09 PM

Hi SumFX,

Unfortunately I have not been able to reproduce this on my end. Do you have an example project that I can take a look at?

Please keep in mind that we ask for at least 4 days before bumping a thread. This gives us time to look into an error and attempt to reproduce it on our end and keeps the answerhub clear so we can parse through information.

avatar image SumFX Mar 25 '16 at 08:48 PM

Hi Adam,

I've created a tiny version of my project. Here's the link: http://sumfx.net/ue/b53/TextureSetProblem.rar

  1. Open "Test" Map.

  2. Change the values of the actor named "Chameleon" which is the problematic one. (As you can see the scalar values are changing normally but the Texture slot has no effect)

  3. All of the blueprint functionality is in the function named "InitChameleon"

Thanks for your time.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

I was able to reproduce this and have entered a bug report, UE-28830, to be assessed by the development staff.

more ▼

answered Mar 28 '16 at 07:27 PM

avatar image kingcrimson Sep 17 '16 at 11:23 PM

Edit my previous comment: MID actually works without a problem at least in 4.12.5.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question