x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Draw debug lines with alpha less than 1.0 still appear opaque.

I'm running into an issue where I can't debug draw lines with alpha less than 1.0. Does anyone know if this is a 4.1 specific problem or if there is a current work around?

Thanks.

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked May 07 '14 at 12:52 AM in Bug Reports

avatar image

Heisenburger
143 15 20 198

avatar image Alexander Paschall ♦♦ EPIC May 13 '14 at 08:38 PM

Hello,

I went into 4.1.1 and tested this with a debug line with an alpha of .9, but I am still seeing a line. Could you please send me a screenshot of the Draw Debug Line node and how it is being set up? Please include an image of the Line Color's input. Any additional information may help with our investigation.

-Alexander

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hello,

I am marking this question as answered for tracking purposes. If you have any more information to update the post with, it will be reopened.

Thank you

more ▼

answered May 20 '14 at 09:14 PM

avatar image Heisenburger May 30 '14 at 04:40 PM

Hi Alexander, sorry for the delayed reply. The previous title of this question was poorly formed, I have edited it.

The issue is not that the line doesn't show up (it still does with alpha less than 1.0 as you said), the issue is that it is always 100% opaque regardless of alpha value (transparency doesn't seem to work on debug lines). Any info would be greatly appreciated.

Thanks!

avatar image Alexander Paschall ♦♦ EPIC Jun 03 '14 at 10:30 PM

Thank you for that information. I was able to reproduce the issue that you have described. It appears that Debug functions ignore the Alpha of their color by default. This may have been intentional, but I have put in a bug report to fix this since it is not conducive to all debugging workflows.

Thank you

-Alexander

avatar image UsefulEndymion Jun 17 '16 at 01:15 PM

Hey Alexander, I am using this function in my game for a laser sight for my weapons. Is there any update on using alpha with draw line? Also, you mention that is a debug function, what is an alternative way to draw a line via blueprint?

avatar image Adam Davis STAFF Jun 22 '16 at 07:56 PM

Hi UsefulEndymion,

This issue is from several years ago, and much of the editor has changed since this time. It would be best to post a question on the blueprint scripting or content creation section of the forums for further assistance on this.

avatar image Xanadron Sep 22 '18 at 12:25 PM

Hello Adam! May i ask if the above issue was resolved? I'm running 4.20 and Alpha of the Trace Color is still 1...

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question