x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Landscape visibility tool not working

Using version 4.10.4

When using the landscape visibility tool I can only paint the visibility on certain parts of my landscape. As you can see in the pictures is seems to be limited to random blocks.

The actual area where I need to paint is near where the cursor is in this image, yet nothing happens when I paint there, holding ctrl or not. (The orange bits show where the tool is actually working) alt text

Here is another shot showing a bit more of the landscape, I cant think of any reason why those particular blocks wont allow being painted on with the visibility tool

alt text

Product Version: UE 4.10
Tags:
more ▼

asked Apr 14 '16 at 10:34 AM in Bug Reports

avatar image

Squinty
1 3 4

avatar image Squinty Apr 14 '16 at 11:08 AM

Update: It appears that the collision for the terrain is still being painted with the visibility tool correctly even though parts are still visible, so there are parts of the terrain that the player can fall through even though it is still visible.

avatar image Adam Davis STAFF Apr 14 '16 at 03:46 PM

Hi squinty,

I have not been able to reproduce this on my end. Can you show me a screenshot of your material setup?

avatar image Squinty Apr 15 '16 at 10:54 AM

alt text

alt text

Here are the shots of my material. This problem seems to have fixed itself, I moved pretty much all of the scene to a new streaming level, and its now working normally, though I cannot be sure that it was moving the level that actually fixed the problem, but you can mark this solved anyway.

material_02.png (161.9 kB)
material_01.png (224.6 kB)
(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Squinty,

I'm happy to hear you are no longer experiencing this issue. I am marking this as answered for tracking purposes. If you experience this error again, please comment with updated information and I'll be happy to take another look.

more ▼

answered Apr 15 '16 at 06:50 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question