x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Unreal not loading Wwise SoundBanks

Hi!

Today I tried to use Unreal Engine 4.11.2 with Wwise 2015.1.6, and I noticed an annoying bug.

I have a "TestWwise" project with just 1 Wwise soundbank and 1 AkEvent for footsteps. alt text

When I play the game, I get an error message instead of hearing footsteps. alt text

But I just have to double-click the soundbank to fix this problem. alt text alt text

The bug appears every time I open the project, so this is pretty annoying and I guess it gets worse with multiple soundbanks. I'll post updates if I notice interesting details.

Product Version: UE 4.11
Tags:
01.png (447.1 kB)
02.png (37.1 kB)
03.png (313.8 kB)
04.png (381.8 kB)
more ▼

asked Apr 22 '16 at 07:47 PM in Bug Reports

avatar image

Floflow
11 1 2 3

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Floflow,

This is an issue that'll be handled by the guys over at AudioKinetic. They made the plugin and will need to resolve this issue. There seem to be a few related threads in their Q&A that you can start with, then enter your own Question.

https://www.audiokinetic.com/qa/1246/how-to-configure-auto-loading-of-wwise-banks-in-ue4?show=1246#q1246 https://www.audiokinetic.com/qa/1243/how-to-deal-with-updated-events-between-unreal-4-and-wwise?show=1244#a1244

-Matt W.

more ▼

answered Apr 27 '16 at 04:39 PM

avatar image Floflow Apr 27 '16 at 04:50 PM

Hi Matt, thanks for your answer.

I think I just forgot to ask the game to load the soundbanks (by adding a "load soundbank" object in the blueprints). So after some tests I don't think that's a bug anymore. :)

Sorry to waste your time, I'm a complete beginner in Unreal and Wwise!

Regards.

avatar image Matt.Williams Apr 28 '16 at 02:58 PM

Hey Floflow,

Not a waste of time at all. We'd rather you report what you suspect to be a bug than to hesitate or do nothing. If it turns out it isn't a bug, then we've all learned something in the process.

-Matt W.

avatar image Floflow Apr 29 '16 at 06:35 AM

Thanks, I still think there might be a little issue with soundbanks not automatically being seen in the Unreal project. But nothing as annoying as I thought!

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question