x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

What is going on with my lighting issue on my mesh?

Hello

I know that I m probably missing something really stupid but I have imported in unreal a model and I made 2 uv channel as usual and I didn't have any problem until I rebuild the light and this is the result :

alt text

I have already try to make a new uv channel for light but nothing and I also tried to make with unreal but nothing and in the end I also put an higher light map resolution.

Could some one help me with this? I don't really know what should I try .

thank to every one

Product Version: Not Selected
Tags:
more ▼

asked May 08 '14 at 09:56 PM in Rendering

avatar image

davi211
97 14 21 24

avatar image Guigsy1865 May 08 '14 at 11:46 PM

Hi Davi,

Even though you said you've looked at your UV channels and upped your lightmap resolution the problem can still potentially be there.

Can you post a screen shot of your 2nd UV channel? If there are an overlapping UVs you'll get this kind of error. Also, all of your UVs need to be in the 0 to 1 space to light correctly.

avatar image davi211 May 09 '14 at 10:08 AM

Here is my second UV channel but there aren't any overlapping UVs and is on channel 1. However when I finish to built lights it's saying that there is 97% of overlapping but the only overlapping UVs are on channel 0 because the leaves and the trunk have different materials and before unreal different UV but until now i never have problem with overlapping in channel 0 or is anyway wrong do that?

alt text

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi Davi211,

Looking at the UV you've posted here it does appear that this could be the cause of your issue. Some of the polygons for the cactus do appear to be fairly close together. You may want to use a relax tool/modifier give your cactus more spacing.

Thanks!

Tim

more ▼

answered May 09 '14 at 01:12 PM

avatar image

Tim Hobson ♦♦ STAFF
48.8k 887 101 878

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question