x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Sequencer Visibility Track Bug

I have a scene in Sequencer which I combine with other scenes in another Sequencer sequence. There is a static object there, which is generally visible, but in one of the scenes I use "visibility track" to hide it. For some time it works, but then when I click "simulate" or "play", not in Sequencer but in the Editor, the object just disappears from the scene. Here are screenshots showing that track, an object and the same shot but with "simulate" enabled. As you can see, the track is set to visible, object is not hidden, but a checkbox "visible" just gets unchecked for some weird reason. While it's only in another track where is should be hidden. Somehow it gets hidden in all track as it seams.

I can only fix it by removing the object from a scene and putting it all there once again and creating a new track. But when I reload an editor, it all comes back.

PS. Another way to fix it is to add all disappearing objects in the very first scene in a shot sequence. Set their visibility to "Visible" in a track and then remove a visibility track completely. Somehow that makes them stay and behave properly in all shots after it.

alt text

Product Version: UE 4.12 Preview
Tags:
wef13411.jpg (374.5 kB)
wef13411.jpg (374.5 kB)
more ▼

asked May 11 '16 at 01:56 AM in Bug Reports

avatar image

StMalk
87 14 18 48

avatar image Matt.Williams May 18 '16 at 06:36 PM

Hey StMalk,

Any chance you can set up an example project for me? I'm having trouble reproducing the issue on our end in latest 4.12. The Visibility track actually manipulates both "Actor Hidden In Game" and "Visible" variables currently, but this may be a whole other issue.

-Matt W.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

2 answers: sort voted first

Hi StMalk,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

-Matt W.

more ▼

answered May 27 '16 at 03:07 PM

avatar image StMalk Jul 04 '16 at 02:26 AM

Hi Matt,

Sorry I didn't respond for some time. I came back to the project and the issue still exists in 4.12.4 While I'm not sure if I can share my 20Gb project with you, I recorded a video explaining and showing the problem .

https://www.youtube.com/watch?v=Do8RnL1qhD0

Also, the only way I could solve the issue was deleting an object from the level outliner and adding it again. Then adding it in Sequencer as a new track and setting keyframes in the exact same positions. In that case it works. But if I move shots around and add/remove other objects eventually some random object starts to disappear again. I don't know what triggers it.

avatar image Matt.Williams Jul 07 '16 at 04:26 PM

Hey StMalk,

Can you use "Show Only Modified Properties" to on the Static Voyager Disc to look for any properties that may be modified, but weren't expected to be? Be sure to expand the additional properties of every section. I noticed a weird issue that caused "Render in Main Pass" to become unchecked.

-Matt W.

PS - Pretty cool that you're having aliens find the Voyager record...I think that's one of the coolest things we've ever decided to attach to a space probe. :)

avatar image StMalk Jul 14 '16 at 02:36 AM

Hey thanks, that's basically what my project is about :)

Also, I think you pointed me in the right direction with "render in main pass" checkbox. I managed to fix that bug with visibility track. I'm no 100% sure, but it seems like unchecking and checking it again solves the issue. I had two kinds of objects - one that stayed visible all the time and the other one that had to disappear and none worked properly, but after unchecking/checking "render in main pass" in mesh details tab they appeared as needed. So I guess it was the issue. Thanks for the tip!

avatar image Matt.Williams Jul 20 '16 at 03:04 PM

No problem, glad I could help! I noticed you're giving a lot of feedback on sequencer. Keep it coming! We are still actively developing sequencer, so bugs and feature requests tend to get attention quickly.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

I'm having the exact same issue as StMalk where I am hiding a mesh in sequencer using the HiddenIngame checkbox and unhiding midway through the sequence. But when I jump back in editor the mesh is hidden in game mode even though none of those flags have been set. I'm also having the issue of decals disappearing when I run the level or simulate it.

Any ideas on how to fix the issue?

Thanks

more ▼

answered Mar 21 '17 at 11:59 AM

avatar image

YaserH
1 1

avatar image Matt.Williams Mar 27 '17 at 07:27 PM

Hi YaserH,

There was a complete overhaul to the Hidden in Game track in Sequencer since this post. Can you please start a new thread for investigation?

-Matt W.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question