x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Office Holiday

Epic Games' offices will be on holiday from June 22nd to July 7th. During this period support will be limited. Our offices will reopen on Monday, July 8th. 

Issues building 4.11 from Github source

I'm getting heaps of problems building the engine from source (I've tried both 4.11 and release branches on Github). I've previously built and used versions of the engine from source without problems, the only thing I can think that is different on this occasion is that I've installed AndroidWorks on my system.

The core issue seems to be relating to UBT's target files and code being rebuilt when it shouldn't be necessary. In particular, all plugins (both engine and project level) are getting rebuilt for every project, and library files for the plugin modules prefixed with the target project's name are generated within the engine Binaries and Intermediate directories (e.g. in Engine/Plugins/Runtime/CableComponent/Binaries/Win64, I have 'UE4-CableComponent-Win64-Debug.lib' generated when building the UE4 project, and 'MyProjectName-CableComponent-Win64-Debug.lib' generated when building MyProjectName).

Besides plugins, there is also a bunch of core engine code that seems to be getting rebuilt unnecessarily. If I open the engine solution and build the UE4 project, then open up my project solution and build its UE4 project, instead of saying the target is up-to-date, it will rebuild a few hundred items.

Any suggestions as to what might be causing this behaviour? I need a source build for purposes of debugging on Android, and it has to be 4.11, but currently it's just impossible to work with.

Product Version: UE 4.11
Tags:
more ▼

asked May 14 '16 at 02:14 AM in Bug Reports

avatar image

kamrann
2.1k 83 34 119

avatar image Doug E ♦♦ STAFF May 16 '16 at 02:41 PM

Hey Kamrann-

Just to clarify, you are not having a problem with compiling the source engine itself, correct? If you have not had issues with source code prior to installing AndroidWorks, can you first try to temporarily uninstall the program to see if the same issues continue? Can you also let me know if you have the same issue of source files rebuilding using the Promoted branch?

avatar image kamrann May 20 '16 at 02:10 PM

Hey Doug. Yeah the engine builds without errors, the issue is that parts of it keep being rebuilt when I'm pretty sure they shouldn't need to be.

I'm not in a position to be able to change my installation and environment in the ways you ask right now, it would be too time consuming. But I'll try to do so when I get the chance, and report back.

avatar image Doug E ♦♦ STAFF May 26 '16 at 01:44 PM

Hey kamrann-

I have not seen any indication of engine files rebuilding when compiling a project. Can you indicate which engine files are being rebuilt? Additionally, when you build the project, are you using the Build option or the Rebuild option? Choosing Rebuild will build everything, even if those files haven't changed which is why you may be seeing engine files building again.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Hi kamrann,

We have not heard back from you in a few days, so we are marking this post as Resolved for tracking purposes. If you are still experiencing the issue you reported, please respond to this message with additional information and we will offer further assistance.

Thank you.

more ▼

answered Jun 02 '16 at 05:08 PM

avatar image kamrann Jun 07 '16 at 01:12 AM

Hi Doug. I didn't manage to solve the issue, but had other priorities so was just working around it. Now that 4.12 is released, when I have chance I'll start again and if I still face the issue, I'll open a new report. Thanks.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question