x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

The map specified on the commandline 'map/level1' Could not be found. Exiting -

trying to test, cook and package a single player game give me this warning.

Product Version: UE 4.11
Tags:
more ▼

asked Jun 10 '16 at 09:15 AM in Packaging & Deployment

avatar image

ultrask14
3 1 3 4

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 10 '16 at 02:55 PM

Hello,

  • Could you please provide your full log from your project's Saved->Logs folder after this error occurs?

  • Are you able to package a clean, blank project successfully?

  • When exactly is this error occurring?

I've also responded to your comment on this post: https://answers.unrealengine.com/questions/249461/the-map-specified-on-the-commandline-gamegenericsh-1.html with updates regarding the bugs you asked about.

Have you attempted to use this workaround that was provided in the accepted answer of the post I linked above? If not, give this a try and let me know if it resolves your issue.

avatar image ultrask14 Jun 11 '16 at 10:06 AM

whilst cooking the game it told me that it couldnt find the level1 map as the path was too long or something like that. whilst trying to re config my game folder so its cleaner but now the sprites and flipbooks for my assets arnt being located however they are still there and still set in my dudebp. how can i send you the project/log.

avatar image ultrask14 Jun 11 '16 at 12:00 PM

PackagingResults:Warning: Warning Warning Unable to generate long package name for K:/OneDrive/COLLEGE GAME/final game - Copy/Content/2DSideScrollerBP/2DSideScrollerOverview.1.uasset because FilenameToLongPackageName failed to convert 'K:/OneDrive/COLLEGE GAME/final game - Copy/Content/2DSideScrollerBP/2DSideScrollerOverview.1.uasset'. Attempt result was '/G ame/2DSideScrollerBP/2DSideScrollerOverview.1', but the path contains illegal characters '.' PackagingResults:Warning: Warning Warning Unable to find package for cooking /Game/2DSideScrollerBP/Blueprints/2DSideScrollerGameMode PackagingResults:Warning: Warning Warning Unable to find package for cooking /Game/2DSideScrollerBP/test_1/Maps/Level_1

this was an error i got packaging

avatar image ultrask14 Jun 10 '16 at 06:25 PM

i have packaged the game into a zip folder however it exceedes the limit for file size. how can i send it to you?

basically. i have a menu system set up. when "play" is pressed it should load "level1" however, it does 1 of 2 things. either not do anything atall or closes and tells me in the log that the map specified on the command line could not be found.

yes i tried the link, also every other suggesting related to this subject im afraid and to no prevail.

ill post another comment with screen shots of more testing after this

avatar image ultrask14 Jun 10 '16 at 06:46 PM

when i add a space at the end of the "leve1" name in my menu (as follows) i get the crash then this: https://gyazo.com/f431f53bf52fbf89170003708ac2f000 this is my menu. https://gyazo.com/cfddf90ea0c930a690c3a0c54baede12

when doing a standalone game i would get "exit error 1" https://gyazo.com/8c1c1e67b5aec213d9d8f49703d7688f

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 13 '16 at 03:15 PM

You say you are experiencing a crash. Could you please provide your logs from your project's Saved->Logs folder after the crash occurs?

Also, are you getting a Crash Reporter window? If so, could you provide your Machine ID from the CR window and ensure to hit Send & Close?

avatar image ultrask14 Jun 14 '16 at 08:44 AM

how can i do this. if i add in a spcace in the name of the map where i specify the name of the map (making the name incorrect) i get a crash then funnily enough. when i dont, and i play the level i can see on the right where the world outliner is that the entities are increase everytime i click play. when i cook the game i get a warning that it cant find the level map but thats about it as i said.

what else can i do?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

3 answers: sort voted first

Hello,

I am marking this topic as resolved for tracking purposes, as we have not heard from you in a few days. If this issue persists, feel free to respond to this thread. For any new issues, please create a new Answerhub topic.

Have a great day

more ▼

answered Jun 23 '16 at 12:16 PM

avatar image

Sean L ♦♦ STAFF
43.7k 485 152 440

avatar image Xanadron Jun 23 '16 at 12:18 PM

Hello Sean Flint,

Can you please have a look at my question: https://answers.unrealengine.com/questions/440407/project-crashes-when-launched.html .

avatar image ultrask14 Jun 23 '16 at 03:21 PM

nope still not resolved was finalizing college work

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 24 '16 at 04:12 PM

Okay, in the meantime I will mark the thread as resolved. When you are able to provide the project, please come back to this thread and post a comment to reopen it and we can continue investigating.

Have a great day

avatar image ultrask14 Jun 26 '16 at 07:49 PM

uploaded.

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 27 '16 at 12:27 PM

Thank you. So after trying to package your game, it looks like you're having quite a few errors.

Here is an example: MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.06.27-12.24.04:850][ 0]LogInit:Display: LogLinker:Warning: Can't find file for asset '/Game/game/Blueprints/trap_weapon/arrowbp' while loading NULL.

This means that you are potentially using an asset that is referenced somewhere in your project, but that doesn't exist in that particular filepath. You can try right-clicking on the Content folder in the Content Browser and clicking the Fix Up Redirectors in this Folder option, but if you've deleted any assets you'll need to manually go and check for any extraneous references to those deleted assets.

Here's another error I'm seeing as well that seems fairly easy to resolve:

MainFrameActions: Packaging (Windows (64-bit)): UE4Editor-Cmd: [2016.06.27-12.24.04:846][ 0]LogInit:Display: LogBlueprint:Error: [compiler gunbp] Error Spawn node SpawnActor NONE must have a class specified.

What you'll need to do is attempt to package again, and then go through your output log and attempt to resolve the error messages that you see, as they are preventing the project from packaging successfully.

Let me know if you come across anything that you aren't sure how to fix.

Have a great day

avatar image ultrask14 Jun 27 '16 at 12:55 PM

there are loads of errors i dont know how to fix... in fact all of them. this is my first attempt at a game. i have no experience with packaging either. is there anything you can do to fix the errors that just prevent packaging?

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 27 '16 at 01:07 PM

For the error messages that relate to being unable to find an asset, as I've stated above you'll need to find out where these are referenced in your project and remove these references to assets that don't exist.

The log does a pretty good job of providing information regarding exactly what the error is, so you'll just need to comb through it and make a note of which errors need fixing. It looked like a lot of the types of error messages were the same, so if you can fix one of them, you can go through and fix the others without much of an issue.

Have a great day

avatar image ultrask14 Jun 27 '16 at 06:12 PM

this does not fix the map error issue on play. any ideas about that?

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 28 '16 at 02:55 PM

The problem I'm seeing is that you're creating your main menu on Begin Play in your gamelevel_1. The issue here is that each time you're hitting the Play button to open the level, you're essentially recreating that Menu widget again.

What I did to fix this was create a new level called MainMenu, and set it to the Default Map. Then, I moved the content from the gamelevel_1 Level blueprint into the Main Menu level blueprint. That way, you start on the MainMenu level, and then when you hit play it loads gamelevel_1, which is no longer spawning that widget.

Does that make sense?

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

Hello,

Go to Edit->Project Settings->Maps and Modes and ensure that your map is set to the Default Map. If you are attempting to Launch to a device instead of packaging, it will only cook the Default Map, so you'll have to add additional maps to be cooked in your Packaging settings in Project Settings in order for this to work.

Let me know if you have any additional questions regarding this issue.

Have a great day

more ▼

answered Jun 14 '16 at 02:16 PM

avatar image

Sean L ♦♦ STAFF
43.7k 485 152 440

avatar image ultrask14 Jun 14 '16 at 07:45 PM

i have done this im afraid. when i play the game in any play mode for example standalone i am only loading the one map when i press play. there is only one map for the game. so youre telling me to make this work i need new levels?

avatar image ultrask14 Jun 14 '16 at 07:48 PM

i got a crash for the last load Warning TravelFailure: ClientTravelFailure, Reason for Failure: 'Invalid URL: /Game/game/level/Gamelevel_1'. Shutting down PIE.

avatar image Sean L ♦♦ STAFF Jun 15 '16 at 07:55 PM

Typically, this relates to trying to travel to a level that doesn't exist. I'd like to take a closer look at your setup. Could you please zip up your project, upload it to Dropbox, and PM me a link so that I can download it: https://forums.unrealengine.com/member.php?160394-Sean-Flint

avatar image ultrask14 Jun 18 '16 at 11:51 PM

sure i shall

avatar image ultrask14 Jun 23 '16 at 03:21 PM

i am going to upload it tonight. have been working on college project.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

dear ultrask14

after finishing your game, save it. then duplicate the file. this way if all fails you can go back and start again, save and duplicate.

set a day where you can have the hole day with no distractions,

to start go on edit, project setting. make sure you have a simple go at it and report back to me with screen shots please, and ill get you through it

hope you're well

best wishes daniel

more ▼

answered Jun 14 '16 at 09:31 PM

avatar image

Sharkattack37
1

avatar image ultrask14 Jun 28 '16 at 01:52 PM

thank you so much :) i cant believe i didn't see this. i hope that even 10 days late the offer still stands? i have a second copy. ive been trouble shooting and here is what i have come up with:

when the game is run in standalone SOMETIMES the call the map works.

when it doesnt work there is an interesting result. i have a print screen set to tell me "i have swung" in game when i attack. which still prints when i click the screen after i press play. this lead me to think the game assets are loading in the background but the map just isnt. i check the world edit tab on the right which showed the present assets and such as yes, arrows are being fired and destroyed, the player is there just the level hasnt loaded.

when i break the connection in the level blueprint between event play and menu (which is the start up page that the player presses play on) interestingly the level loads fine.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question