x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

MEDIA PLAYER FRAME RATE WOES

Hi guys, I am having an ongoing issue with the media player frame-rate, at first I thought this issue was confined to capturing in Matinee but now the problem is happening when I package the game and capture with Blackmagic. I'm doing an archviz fly-through of a space with several large LED screens. each screen has a video texture under 1080p and mpeg-4 format. the file sizes are very small. Also, the framerate on my .exe is around 120 fps. everything is optimized. I am running the scene on a Boxx computer with Titan card. The video textures are all set to play with simple blueprints that connect "event begin play" to a media player variable and "play" node.

The problem is that every time i open the .exe to capture the fly-through the video textures are playing inconsistently , they never play through the same way twice. I thought I was getting around this issue by not using the matinee "make movie" option but it's still not working correctly. Also, I am looking on the UE4 roadmap and I don't see anything about this being fixed in 4:13. Can someone please help me with this? I really love this software but this bug needs to be worked out to make it useful for archviz folks like myself.

Product Version: UE 4.12
Tags:
more ▼

asked Jul 02 '16 at 01:53 AM in Bug Reports

avatar image

ESIDESIGN
25 5 8 11

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left

1 answer: sort voted first

first I thought this issue was confined to capturing in Matinee

Capturing media playback in Matinee or Sequencer is not supported right now

each screen has a video texture under 1080p and mpeg-4 format

How many videos are you playing? Decoding MPEG-4 is not cheap. If you have a lot of those, your system will grind to a halt. Can you try with a single video just for testing and then increase the number from there?

video textures are playing inconsistently , they never play through the same way twice

Make sure you're starting playback via Blueprint. Don't use auto-play in this case.

looking on the UE4 roadmap and I don't see anything about this being fixed in 4:13

I'm rewriting most of the Media Framework right now. Version 2.0 is scheduled to be released for 4.13.

more ▼

answered Jul 02 '16 at 05:38 PM

avatar image haruna Jul 29 '16 at 04:03 AM

Hello gmpreussner,

Decoding MPEG-4 is not cheap.

May I ask what the cheapest video format is? I'm having a great deal of trouble with this effect: https://answers.unrealengine.com/questions/458982/video-ghosting-effect.html I think I'm about to make my GearVR unit melt. If you could reply here or on my question I would greatly appreciate it. I thank you for all your work on Media Framework!
avatar image gmpreussner STAFF Aug 26 '16 at 07:15 PM

Well, CPU cost wise, uncompressed video (i.e. AVI) is fastest, but it will result in higher memory bandwidth requirements.

It also depends on resolution and frame rate. The lower, the faster.

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question