x

Search in
Sort by:

Question Status:

Search help

  • Simple searches use one or more words. Separate the words with spaces (cat dog) to search cat,dog or both. Separate the words with plus signs (cat +dog) to search for items that may contain cat but must contain dog.
  • You can further refine your search on the search results page, where you can search by keywords, author, topic. These can be combined with each other. Examples
    • cat dog --matches anything with cat,dog or both
    • cat +dog --searches for cat +dog where dog is a mandatory term
    • cat -dog -- searches for cat excluding any result containing dog
    • [cats] —will restrict your search to results with topic named "cats"
    • [cats] [dogs] —will restrict your search to results with both topics, "cats", and "dogs"

Tilemap not displaying on IOS

Hi, I just recently had the breakthrough of launching my game on the iphone. Now I discover that some of my textures aren't visible or have an error. The error states to check the power of 2 texture settings. After further investigation a few of my textures were not set up properly to be a power of 2. However after fixing the resolution, they don't seem to be displaying at all. This is mainly about the tilemap. I am using version 4.12 and IOS version 9.3.2. Please see screenshots to understand what I mean. Thanksalt text

Product Version: UE 4.12
Tags:
texture.png (140.5 kB)
tileset.png (128.1 kB)
tilemap.png (375.5 kB)
more ▼

asked Jul 24 '16 at 02:40 PM in Packaging & Deployment

avatar image

Darvos
63 4 6 8

avatar image AndrewHurley Jul 25 '16 at 02:13 PM

Hello Darvos,

Could you provide me with some steps so I can reproduce this issue on my end in a clean blank project using minimal content?

Also, what device are you using when testing this issue?

Have you made sure this project has been targeted for the mobile platform?

Let me know if you have further questions or need additional assistance.

Cheers,

Andrew Hurley

avatar image Darvos Jul 26 '16 at 03:06 AM

Hi, Here are my steps.

  1. I import a 512x512 png file

  2. right click the texture and create tileset

  3. set the tileset to 128x128

  4. create a new tilemap, number of tiles doesn't matter. But the tile size is 128x128

  5. Using the tileset on the tilemap, I paint some tiles on the tilemap

  6. launch the game in windows (works fine)

  7. launch the game on iphone (does not work). Using an iphone 5s

Something to take note of is if i turn the texture material into a sprite, it displays fine.

Thanks for the help.

avatar image AndrewHurley Jul 26 '16 at 07:04 PM

So I just tested your steps and did not get the same results you are reporting. I did test on a newer device (iPad Air), but I doubt that is the issue since you also mention turning the texture into a sprite the tilemap renders correctly.

What with that said though, the default material used for tilemaps is a Translucent Unlit Sprite Material. The iPhone 5s should display this correctly, but I am not 100% sure if that is the case. Do you have another iOS device you can test the issue?

Cheers,

Andrew Hurley

avatar image Darvos Jul 28 '16 at 01:02 AM

I am still trouble shooting and narrowing it down. I have gotten another texture to work fine. So it has to do with one specific texture. This is probably related to the resolution being a power of 2 and the length/width needing to be the same. Still doing testing and research. I will have more info this weekend to resolve this. Thanks

avatar image Darvos Jul 30 '16 at 11:48 PM

Hi, so I finally figured it out. Maybe it is a bug and maybe it's not. Every time I import a texture, turn the texture to a tileset, add the tileset to the tilemap, in order to see the tileset, I must save the project and exit the program. Then when I reopen and launch to IOS, it works. Not the end of the world to restart since I only have to do it a few times, but it's something that should maybe be investigated. Thanks

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users

1 answer: sort voted first

Perhaps it is related to the texture file or compression setting you are using? I am not getting the same results when I follow the steps you have. In any case, as long as you have a way to work around your issue and have identified the cause, I am going to mark this issue as resolved for now.

Let me know if you have further questions or need additional assistance.

Cheers,

Andrew Hurley

more ▼

answered Aug 02 '16 at 03:31 PM

(comments are locked)
10|2000 characters needed characters left
Viewable by all users
Your answer
toggle preview:

Up to 5 attachments (including images) can be used with a maximum of 5.2 MB each and 5.2 MB total.

Follow this question

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Answers to this question